Da vzponu popularnosti skoraj nič-energijskih montažnih hiš ne gre pripisati samo sledenja sodobnim trendom, ampak tudi dejstvo, da so montažne hiše tudi okolju prijazna rešitev, s svojim pristopom in številnimi uspešnimi projekti dokazuje bistriško podjetje Stela Haus.

»Ker so montažne hiše zgrajene s ciljem po čim manjši količini odpadkov, je proces gradnje učinkovitejši in manj škodljiv za naravne vire,« pojasnjujejo v Stela Haus in nam dalje razložijo, zakaj so montažne hiše bolj prijazne okolju:

»Vsak kos materiala je uporabljen maksimalno in skrbno, s čimer se izognemo nepotrebnemu trošenju. To pomeni, da v procesu gradnje nastane manj odpadkov, kar zmanjšuje negativne vplive na okolje.«

»Montažne hiše predstavljajo okolju prijazno izbiro, ki ne zmanjšuje le negativne vplive na okolje, temveč z nižjimi stroški energije prinaša tudi finančne prihranke. Izbira tovrstne gradnje je korak v bolj trajnostno in odgovorno prihodnost,« še dodajo.

Katere so torej okolju prijazne prednosti skoraj nič-energijskih montažnih hiš?

Manjši vpliv na okolje pri gradnji

Montažne hiše se večinoma proizvajajo v kontroliranem tovarniškem okolju, kar zmanjšuje količino odpadkov, emisij in porabo energije v primerjavi z običajnimi gradbenimi metodami na gradbišču.

Manjša poraba materialov

Proizvodnja montažnih hiš je bolj optimizirana, kar pomeni manjšo porabo materialov in s tem zmanjšanje izkoriščanja naravnih virov.

Energijska učinkovitost

Montažne hiše se lahko načrtujejo z visoko stopnjo energetske učinkovitosti. Uporaba sodobnih izolacijskih materialov, tesnih konstrukcij in učinkovitih oken lahko zmanjša porabo energije za ogrevanje in hlajenje, kar dolgoročno zmanjšuje emisije toplogrednih plinov.

Hitrejša gradnja

Montažne hiše se izdelujejo v tovarni vnaprej, medtem ko se na gradbišču izvede le montaža. To pomeni krajši čas gradnje, kar zmanjšuje vpliv gradbišča na okolje in manjše motnje za lokalno skupnost.

Manjša količina gradbenih odpadkov

Pri tradicionalni gradnji se pogosto pojavi veliko gradbenih odpadkov, medtem ko je pri montažnih hišah manjša količina odvečnih materialov, saj se natančno izdelajo po načrtih.

Recikliranje in trajnost

Montažne hiše se lahko pogosto razstavijo in preselijo na drugo lokacijo, kar povečuje njihovo trajnost in možnost recikliranja.

Izboljšana kakovost zraka v notranjosti

Ker se v proizvodnji lahko uporabijo bolj kakovostni in manj škodljivi materiale, so montažne hiše lahko bolj zdrave za bivanje, saj imajo manjše emisije okolju škodljivih snovi.

Inovacije v trajnostnih tehnologijah

Montažne hiše se pogosto razvijajo v sodelovanju z inovativnimi podjetji, kar spodbuja uporabo naprednih trajnostnih tehnologij, kot so sončni paneli, sistemi za zajemanje deževnice in pametni nadzor energetskih sistemov.

PREBERITE ŠE: Zakaj izbrati gradnjo skoraj nič-energijske montažne hiše?

Nadzorovana proizvodnja

Proizvodnja montažnih hiš poteka v nadzorovanem tovarniškem okolju, kar omogoča dosledno uporabo kakovostnih materialov in natančno izdelavo komponent. To zmanjšuje možnost napak, ki bi lahko vodile v izgubo materiala in energije.

Manjša raba vode

Proizvodnja montažnih hiš zahteva manj vode kot tradicionalne gradbene metode, kjer je pogosto potrebno veliko vode za mešanje betona in gradbena dela.

Zmanjšanje transportnih emisij

Ker se večji del proizvodnje montažnih hiš izvede v tovarni, je potrebno manj transporta materialov in delavcev na gradbišče. To pripomore k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in onesnaženja zraka.

Pametna integracija tehnologije

Montažne hiše lahko vključujejo napredne tehnološke rešitve, kot so pametni termostati, avtomatizirani sistemi za upravljanje z energijo in pametno razsvetljavo. To prispeva k večji energetski učinkovitosti in boljšemu upravljanju porabe energije.

Manjši stroški vzdrževanja

Zaradi natančne proizvodnje in uporabe kakovostnih materialov so montažne hiše pogosto bolj trpežne in zahtevajo manj vzdrževanja v primerjavi s tradicionalnimi zgradbami. To pripomore k zmanjšanju porabe virov za popravila in obnove.

Spodbujanje trajnostne gradbene industrije

Povečanje povpraševanja po montažnih hišah spodbuja razvoj in uporabo trajnostnih tehnologij ter praks v gradbeni industriji kot celoti.

Za lastno skoraj nič-energijsko montažno hišo pokličite strokovnjake

Vse prednosti skoraj nič-energijskih, okolju prijaznih montažnih hiš veljajo tudi za montažne hiše Stela Haus.

»Pri nas postopek gradnje nizkoenergijske montažne hiše izvedemo v štirih korakih, ki vključujejo idejo, načrtovanje, proizvodnjo in montažo, pri čemer prav vsakega od korakov v sodelovanju s stranko opravimo mi,« orišejo proces nastanka skoraj nič-energijske montažne hiše Stela Haus orišejo v podjetju, kjer povabijo, da jih, če o montažni hiši razmišljate tudi sami, brez oklevanja kontaktirate.

Pot do sanjske ideje se začne z idejo, nam proces gradnje montažne hiše predstavijo v podjetju Stela Haus: »Stela Haus vam s pomočjo naših oblikovalcev in arhitektov zgradi dom narejen po vaši meri, ki bo visokokakovosten in nizkoenergijski.«

»Naši strokovnjaki opravijo podrobno analizo vaših idej in zahtev ter vas spremljajo od same ideje do vselitve v vaš dom. Skupaj bomo zagotovo zgradili vaš sanjski dom,« še dodajajo.

Če tudi sami razmišljate o odločitvi za skoraj nič-energijsko montažno hišo, za sestanek in pogovor o svoji ideji kontaktirajte priznano podravsko podjetje Stela Haus, ki se ukvarja prav z izdelavo in postavljanjem sanjskih nizkoenergijskih montažnih domov.

»Pri nas postopek gradnje nizkoenergijske montažne hiše izvedemo v štirih korakih, ki vključujejo idejo, načrtovanje, proizvodnjo in montažo, pri čemer prav vsakega od korakov v sodelovanju s stranko opravimo mi,« orišejo proces nastanka nizkoenergijske montažne hiše v podjetju Stela Haus.