»Že od nekdaj rada ustvarjam v kuhinji in si izmišljujem svoje recepte. Moje jedi so vedno uravnotežene, v glavnih jedeh prevladuje zelenjava, kakovostni viri beljakovin, vlaknine in zdrave maščobe,« pravi Lana Krajnc, magistrica inženirka prehrane in mlada prehranska strokovnjakinja, ki je javnosti poznana po svojih receptih, ki jih deli na socialnih omrežjih, v zadnjem času pa tudi po svoji vlogi prehranske svetovalke in priljubljenem 60-dnevnem programu S prehrano do zdravja in vitalnosti.

[[image_2_home_312]]

Okusno, uravnoteženo, preprosto

Moto njenih receptov je vedno: okusno, uravnoteženo, preprosto. »Kljub temu, da rada kuham, pa mi je ob enem pomembna tudi preprostost in enostavna priprava. Ker so moji dnevi običajno zelo aktivni in delavni je ključno, da je hrana pripravljena hitro, da me nasiti, mi je všeč in da se po obroku počutim dobro in polno energije,« pravi Lana, ki doda še:

»Ker si želim takšno hrano približati čim širšemu krogu ljudi, recepte pogosto delim tudi na socialnih omrežjih.«

Ob našem zadnjem pogovoru z Lano je enega od receptov, ki je kot nalašč za nekoliko hladnejša jesenska jutra, delila tudi z bralci maribor24.si.

ZAPEČENI OVSENI KOSMIČI

  • 200 g finih ovsenih kosmičev
  • 20 g chia semen
  • 400 ml posnetega mleka ali rastlinskega napitka
  • 2 zvrhani žlici grenkega kakava
  • 1 jajce
  • 100 g agavinega sirupa
  • 1 žlička cimeta
  • Arašidovo maslo, stopljena čokolada in jagodičevje za serviranje.

[[image_1_home_312]]

  1. V večji skledi zmešaj vse sestavine.
  2. Pečico segrej na 200 stopinj.
  3. Pekač naolji z olivnim oljem. Pripravljeno maso iz ovsenih kosmičev nadevaj v pekač in peči okoli 30 min.
  4. Serviraj z arašidovim maslom, stopljeno čokolado in jagodičevjem.

Celoten pogovor z mlado prehransko svetovalko Lano Krajnc lahko preberete tukaj.