Ko modno oblikovanje sreča eleganco v bivanju, nastane nepozaben večer!

Oglasno Sporočilo, 20.09.23 ob 12:47

Ste že zasledili v vivo magento obdano napoved najbolj ekskluzivnega modnega dogodka, ki se bo zgodil konec septembra? Spektaklu se pridružujejo tudi v mariborskem podjetju Noah Houses, znanem po modernih montažnih lepoticah!

Ko modno oblikovanje sreča eleganco v bivanju, nastane nepozaben večer!

Kaj se zgodi, ko mariborsko podjetje Noah Houses, ki slovi po dizajnerskih, res dihjemajočih montažnih hišah, združi moči z avtorjem verjetno najlepše vitrine Maribora, vitrine Atelierja DH Fashion?

»Fashion« spektakel, modni dogodek, ki bo 30. septembra združil slovensko smetano ter vse, ki si želijo pokukati v svet preteklega desetletja modnega ustvarjanja priznanega modnega oblikovalca, Davida Hojnika.

Dizajnerske montažne lepotice in modne kreacije z roko v roki

V zaledju prestižnega modnega dogodka, ki se bo odvil na skrivni lokaciji, tako kot pomemben podpornik sodelujejo tudi v podjetju Noah Houses. Presenetljivo? Niti ne, saj so njihove montažne nizkoenergijske hiše prave »dizajnerske« arhitekturne kreacije, kar vsekakor osmišlja njihovo sodelovanje s kultnim slovenskim modnim oblikovalcem.

Da bo dogodek, pri katerem v Noah Houses sodelujejo, res nekaj posebnega, dokazuje že skrivnostnost, ki že nekaj časa obdaja vse informacije o prihajajočem modnem spektaklu. Lokacija namreč predstavlja dobro varovano skrivnost, ki bo obiskovalcem dogodka razkrita tik pred zdajci, Mariborčani pa lahko že nekaj časa opažamo namige, odete v letošnjo modno barvo – vivo magento.

Skrivnost v znamenju viva magente

Kaj pa kljub skrivnostnosti modnega oblikovalca Davida Hojnika ter sodelujočega podjetja Noah Houses vemo? »Skrivnostni večer poln presenečenj tako predstavlja retrospektivo desetletnega ustvarjanja in mnogih dosedanjih navdihujočih sodelovanj predstavljeni v popolnoma novi luči,« razkriva vabilo, ki še dodaja:

»Skrivna lokacija v mistični atmosferi s številnimi skritimi nastopajočimi nas bo popeljala v večer poln presenečenj in nepozabno modno doživetje.«

»Preplet zgodovine in prepoznaven slog, ki se srečuje z ustvarjalnostjo, napredkom in vizijo prihodnosti, bo zajet v novi, brezčasni kolekciji DAVID, ki predstavlja zgodbo o neusahljivem pogumu hebrejskih korenin, preporodu ikoničnih umetnin renesanse in vizionarskem pogledu v neznano prihodnost.«

Ob tem David Hojnik v skrivnostnem povabilu na dogodek pove še: »Preplet zgodovine in prepoznaven slog, ki se srečuje z ustvarjalnostjo, napredkom in vizijo prihodnosti, bo zajet v novi, brezčasni kolekciji DAVID, ki predstavlja zgodbo o neusahljivem pogumu hebrejskih korenin, preporodu ikoničnih umetnin renesanse in vizionarskem pogledu v neznano prihodnost.«

Mističnost, tradicija, skrivni pomeni …

Tudi mističnost in »hebrejske korenine« so nekaj, kar povezuje sodelovanje med Noah Houses in bližajočim se modnim spektaklom. Kot nam opišejo v podjetju, že njihovo ime skriva zanimivo zgodbo, močno prepleteno s tradicijo.

»Noah, slovensko Noe, je bil svetopisemski očak, znan iz zgodbe o vesoljnem potopu, poplavi velikih razsežnosti, ki naj bi uničila Zemljo pred več kot tisoč leti. Stvarnik je namreč opazil, da so vsi ljudje hudobni in zlobni, Noetu pa je kot edinemu pravičnemu možu svojega rodu dal možnost preživetja. Dal mu je navodila za gradnjo velikanske lesene ladje, da bi rešil njegovo družino ter po dve živali vsake vrste,« idejo imena opišejo v Noah Houses in nadaljujejo:

»Na dan vesoljnega potopa je voda za 40 dni prekrila Zemljo in uničila kopensko življenje, preživeli so samo ljudje in živali na Noetovi barki. Z upadom vode je barka nasedla na gorovju Ararat, Noe pa je obljubil, da svet ne bo več doživel vesoljnega potopa.«

Noah houses

Noah Houses

Ime tako skriva močno sporočilnost, poudarjajo v podjetju Noah Houses: »Zgodba nosi jasno sporočilo o koncu stare in začetku nove dobe, les pa nas kot ključni element nenehno spremlja skozi celotno zgodovino in v človeku vzbuja občutek zavetja, doma in topline.«

»Zgodba nosi jasno sporočilo o koncu stare in začetku nove dobe, les pa nas kot ključni element nenehno spremlja skozi celotno zgodovino in v človeku vzbuja občutek zavetja, doma in topline.«

Navadna montažna hiša ali Noah montažna lepotica?

Les tako spremlja tudi njihove montažne nizkoenergijske hiše, ki so povečini projektirane prav pod streho Noah Houses, pod nadzorom njihovih arhitektov in strokovno podkovanega kadra, Noah hiše pa lahko vidite že skoraj v vsakem slovenskem kraju. In kako jih prepoznate?

Oglejte si Noah montažne lepotice tudi na virtualnem sprehodu tukaj.

Če vam ob njih kar zastane dih, obstaja velika verjetnost, da si ogledujete Noah montažno lepotico.