Dogodki

Kultura

Vodstvo po razstavi Rdeče in zlato

Vodstvo po razstavi Rdeče in zlato

Vljudno vabljeni na vodeni ogled po razstavi Rdeče in zlato umetnice Ejti Štih, ki bo v soboto, 22. junija 2024, ob 11. uri v prostoru za umetnost KiBela. Po razstavi vas bo popeljala kuratorka Nina Šardi.

Slikarsko izražanje Ejti Štih je direktno, ostro, precizno in iskreno.

Kot slikarski esejistični pričevalec prikazuje tako lepote kot grozote življenja, vse dobro in slabo, kar človek premore. Je srčni življenj-ski popotnik, ki ljubi življenje in ga z veliko empatije čuti in zaznava. Njene slike z lahkoto prodrejo v nas kot puščice.

Slikarska resničnost vizualne pripovedi je sestavlje-na iz močnih barvnih polj, težkih tematik in človeških usod. Človeške figure in telesa v gestualnosti in izraznosti figur mejijo na karikature in so značajsko silovito poudarjene. Upodablja specifično slikarsko estetiko sveta, ki ga opazuje in ki jo obdaja.

Slikarka Ejti Štih z močno slikarsko senzibilnostjo prikazuje prizore resničnega sveta in človeškega neprijaznega vsakdanjika, pri čemer mnogi pogledajo stran. Umetnica obravnava večkrat spregledane teme, ki še zmeraj niso razrešene, a stremijo k odrešitvi.

Več informacij: