Dogodki

Kultura

Pod KUDovkso marelo - že 60 let!

Pod KUDovkso marelo - že 60 let!

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1964, na pobudo ZŠJ MVZ Maribor. Prvi predsednik je postal Zlatko Ritlop, v okviru društva pa so delovale tri sekcije: študentski oder, moški pevski zbor in folklorna skupina. Tekom let so v okviru društva delovale še Gledališka sekcija (Gledališki oder, Študentski oder, Labirint in Rusli), plesne skupine Point, Magra in Nero, Športno plesna sekcija, Video sekcija, Likovna sekcija, Veliki plesni orkester KUD Študent, Vokalno instrumentalni trio Slovenska gruda ter dane še vedno aktivni Akademski pevski zbor Maribor in Akademska folklorna skupina Študent.

Motivacija za ustanovitev takšnega društva je bila predvsem potreba po kulturnem udejstvovanju mariborskih študentov, ki so v mesto ob Dravi prišli z ustanovitvijo prvih višjih šol.

V preteklih 60 letih je v društvu delovalo več kot 5000 KUD-ovcev in mlada generacija se dobro zaveda ter ceni doprinos nekdanjih članov, ki so s svojim delom in trudom gradili KUD Študent. Prav tako pa se zavedamo, da je naša čast in odgovornost, da bogato zgodovino peljemo v prihodnost in še naprej skrbimo za kakovostno delo društva.
Zatorej prisrčno vabljeni na slavnostno Akademijo ob 60-letnici delovanja društva KUD Študent Maribor.

𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗘𝗞
Pod KUDovsko marelo – že 60 let!
Festival Lent 2024
20. 6. 2024, ob 20.00
Glavni oder - Lent pred Lentom, Trg Leona Štuklja, Maribor
Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗖𝗘
10,00 €, ob nakupu petih vstopnic je šesta vstopnica gratis.
https://www.festival-lent.si/vstopnice/

𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧𝗢𝗥
Glavni organizator Festivala Lent je Narodni dom Maribor.
Preberi več na www.festival-lent.si.

Več informacij: