Želite ugotoviti, kako energetsko varčni ste?

Uredništvo , 06.10.22 ob 03:25

Ali znate učinkovito upravljati z energijo? Poznate majhne trike, ki lahko spremenijo znesek na vaši mesečni položnici? Rešite kviz in preverite!

Želite ugotoviti, kako energetsko varčni ste?

Kolikšna je priporočljiva temperatura v dnevnih prostorih? Kaj storiti z računalnikom, ko ga ne uporabljate? Kolikšna je poraba vode in elektrike pri ročnem pomivanju posode v primerjavi s porabo pri uporabi pomivalnega stroja? Kaj se zgodi, ko v stanovanju vse sijalke zamenjamo z LED žarnicami?

Ali poznate odgovore na ta vprašanja? Ste se ob njih zamislili in vprašali, kako energetsko varčni ste? Spadate med varčna ali potratna gospodinjstva?

Preverite, kdo v vaši družini potrebuje lekcijo iz energetske varčnosti! Preizkusite se z reševanjem posebnega kviza Kako energetsko varčni ste?, nato pa skupaj z družino prelistajte brezplačno e-knjižico z nasveti, kako učinkovito upravljati z električno energijo in prihraniti.

Da dilemo razrešite enkrat za vselej, rešite kviz Kako energetsko varčni ste?, ki so ga pripravili v podjetju Energija plus in vaši odgovori bodo pokazali, če veste, kako pri porabi električne energije prihraniti kak evro ali dva. Kviz, ki vam bo vzel le nekaj minut, najdete na naslednji povezavi.

Varčnež ali potratnež?

In če se izkaže, da morda vaše poznavanje načel energetske varčnosti ni najboljše, naj vas to nikar ne spravi v zadrego, saj so pri Energiji plus poskrbeli tudi za to.

Pripravili so namreč priročno e-knjigo, v kateri najdete več kot 15 praktičnih in učinkovitih nasvetov, s katerimi lahko neposredno vplivate na znesek na vaši mesečni položnici za električno energijo. Nasvete in knjižico najdete na naslednjem naslovu.

Naj vam zaupamo enega od njih: strošek za ogrevanje lahko zmanjšate že s pravilno naravnano in nadzorovano temperaturo, pri čemer je priporočljiva temperatura v dnevnih prostorih med 20 in 22 stopinj Celzija, medtem ko naj bo v spalnici nekoliko nižja, giblje pa se naj med 16 in 18 stopinj Celzija.