Elitni ekipi podpornikov trenutno najbolj pričakovane prireditve zaključka projekta Štajerski gospodarski oskar se je nedavno pridružilo tudi podjetje Protect, sodobno visokokakovostno varnostno podjetje.

Podjetje Protect v našem okolju ob kakovosti varnostnih storitev slovi tudi kot spodbudno ter priložnosti polno delovno okolje ter dober delodajalec, o čemer priča tudi več kot 300 zadovoljnih zaposlenih ter več kot 40-letna tradicija.

FOTO in VIDEO: Za najuspešnejša podjetja prihajajo Štajerski gospodarski oskarji

Tako tradicija kot številni uspehi podjetje Protect vsekakor upravičeno umeščajo med vrsto prepoznavnih podpornikov podelitve nagrade Štajerski gospodarski oskar, za katero sicer v organizaciji stojijo Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, Maribor24.si.

Že kmalu razglašeni nagrajenci letošnjega projekta Štajerski gospodarski oskar, ki ga podpira tudi podjetje Protect, bodo v svoje roke prejeli inovativen kipec, ki ga sestavljata leseni del in epoksi smola. V sredini kipca se nahaja rezina vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Višek projekta se bo v okviru svečane podelitve kipcev – Štajerskih gospodarskih oskarjev – zgodil že kmalu, 18. oktobra v Hotelu Habakuk, prenos prireditve pa bo mogoče spremljati tudi na nacionalni televiziji.

Kdo bodo novi najboljši?

Nagrada Štajerski gospodarski oskar, ki jo tako podpira tudi podjetje Protect, bo podeljena v štirih kategorijah uspešnih podjetij, od mikro do velikih, in v skupini najboljših zaposlovalcev. »Morda bomo dodali še kakšnega od novih kriterijev v skupini nagrajenih podjetij. Dodali pa bomo nekatere nove kriterije pri opredelitvi najboljših podjetij. Danes sta zlasti pomembna trajnostni razvoj in zeleni prehod,« je o projektu povedal dr. Roman Glaser, častni predsednik Štajerske gospodarske zbornice.

Komisija bo iz osnovnih podatkov, ki bodo temeljili na ekonomskih kazalcih, izračunanih s strani profesionalne agencije za bonitete, med podjetji izbrala tri najboljše, nato pa v vsaki kategoriji izmed slednjih še »najboljšega od najboljših«.


V okviru projekta tudi nagradni natečaj Mladi in gospodarstvo

Projekt Štajerski gospodarski oskar obsega tudi inovativni nagradni natečaj za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo. Natečaj želi mlade spodbuditi k razmišljanju o gospodarstvu, obenem pa podjetjem omogočiti pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo.

Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi do 30 let, sodelovanje pa je odprto za različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi vsebinami.

Ni še prepozno! Vsi zainteresirani lahko oddate svoje predloge do 30. septembra 2023 na naslednji elektronski povezavi: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Nato bo strokovna komisija izbrala nagrajence. Izbrani filmčki pa bodo služili tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji. Najboljše vsebine natečaja bodo nagrajene z dragocenimi praktičnimi nagradami.