Nominirance ter že kmalu znane nagrajence projekta Štajerski gospodarski oskar, ki bodo 18. oktobra v mariborskem Hotelu Habakuk v roke prejeli prestižen kipec, podpira tudi priznano podjetje Ledinek, vodilno na področju izdelave strojev in naprav za potrebe sodobne lesno-predelovalne industrije.

Inovativno družinsko podjetje Ledinek Engineering iz Hoč na svoji poslovni poti, zrasli iz tradicije družinske obrti, beleži številne uspehe v globalnem merilu, kar podjetje postavlja kot izvrsten zgled tako nominirancem kot bodočim nagrajencem projekta Štajerski gospodarski oskar.

Ta nastaja v organizaciji Štajerske gospodarske zbornice, Regionalne gospodarske zbornice Celje, Inštituta za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, Maribor24.si ter s podporo izbranih uspešnih lokalnih podjetij, med katerimi gotovo izstopa tudi podjetje Ledinek Engineering, eno izmed podjetij, ki se predstavljajo pod blagovno znamko Ledinek.

Že kmalu razglašeni nagrajenci letošnjega projekta Štajerski gospodarski oskar, ki ga podpira tudi podjetje Ledinek Engineering, bodo v svoje roke prejeli inovativen kipec, ki ga sestavljata leseni del in epoksi smola. V sredini kipca se nahaja rezina vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Podjetje namreč odlikuje prav vrline ter kvalitete, ki jih v nagrajevanju uspehov podjetij štajerske regije išče komisija projekta Štajerski gospodarski oskar. Podjetje Ledinek Engineering s kar 260- člansko ekipo ter poslovanjem, ki v ospredje postavlja sodobne, inovativne prakse, se lahko namreč tudi samo pohvali s številnimi nagradami in dosežki, med drugim tudi z večkrat osvojenim nazivom podravskega podjetja leta.

FOTO in VIDEO: Za najuspešnejša podjetja prihajajo Štajerski gospodarski oskarji

Novi nagrajeni znani že kmalu

Tako je sodelovanje v projektu Štajerski gospodarski oskar, posvečeno uspehom štajerskih podjetij, skorajda samoumevno. Štajerske gospodarske oskarje bodo organizatorji podeljevali v štirih velikih kategorijah uspešnih podjetij, od mikro do velikih, in v skupini najboljših zaposlovalcev.

»Morda bomo dodali še kakšnega od novih kriterijev v skupini nagrajenih podjetij. Dodali pa bomo nekatere nove kriterije pri opredelitvi najboljših podjetij. Danes sta zlasti pomembna trajnostni razvoj in zeleni prehod,« je o projektu povedal dr. Roman Glaser, častni predsednik Štajerske gospodarske zbornice.

Komisija bo iz osnovnih podatkov, ki bodo temeljili na ekonomskih kazalcih, izračunanih s strani profesionalne agencije za bonitete, med podjetji izbrala tri najboljše, nato pa izmed slednjih v vsaki kategoriji še »najboljšega med najboljšimi«.


V okviru projekta tudi nagradni natečaj Mladi in gospodarstvo

Projekt Štajerski gospodarski oskar obsega tudi inovativni nagradni natečaj za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo. Natečaj želi mlade spodbuditi k razmišljanju o gospodarstvu, obenem pa podjetjem omogočiti pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo.

Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi do 30 let, sodelovanje pa je odprto za različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi vsebinami.

Ni še prepozno! Vsi zainteresirani lahko oddate svoje predloge do 30. septembra 2023 na naslednji elektronski povezavi: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Nato bo strokovna komisija izbrala nagrajence. Izbrani filmčki pa bodo služili tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji. Najboljše vsebine natečaja bodo nagrajene z dragocenimi praktičnimi nagradami.