Podjetje Mikro+Polo zaznamuje močno prisotno družbeno angažirano delovanje v svojem lokalnem okolju, kar izražajo s sodelovanjem pri številnih lokalnih aktivnostih, partnerstvi, sponzorstvi in drugimi gestami, s katerimi dokazujejo, da je eden od temeljev uspeha prav družbena angažiranost.

Tako se v letošnjem letu pridružujejo tudi zvenečemu projektu Štajerski gospodarski oskar, ki bo z oktobrsko podelitvijo nagrad v mariborskem Hotelu Habakuk, nagradil najuspešnejša podjetja štajerske regije.

»Prav je, da lokalna uspešna podjetja podpirajo lokalno skupnost, seveda v okviru svojih zmožnosti in v skladu z njihovo družbeno odgovorno strategijo,« so prepričani v podjetju Mikro+Polo, kjer se lahko pohvalijo s številnimi primeri sodelovanja, kot so sodelovanje z društvom UP-ornik, Zavodom Mirno morje, Zavodom 13, akcijo Ko je božič, naj bo božič za vse in podobno.

Štajerski gospodarski oskarji so projekt, ki nastaja z zaledjem Štajerske gospodarske zbornice, Regionalne gospodarske zbornice Celje, Inštituta za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, Maribor24.si ter izbranih uspešnih lokalnih podjetij.

FOTO in VIDEO: Za najuspešnejša podjetja prihajajo Štajerski gospodarski oskarji

Vrhunec se približuje

Vrhunec projekta bo podelitev nagrad – izvirnih kipcev – najuspešnejšim podjetjem štajerske regije, pri čemer bodo nagrade podeljene v štirih kategorijah. Slavnostna gala prireditev Štajerskih gospodarskih oskarjev, bo potekala 18. oktobra v hotelu Habakuk, prireditev pa bo v živo prenašana na televiziji TV Maribor.

Že kmalu razglašeni nagrajenci letošnjega projekta Štajerski gospodarski oskar, ki ga podpira tudi podjetje Mikro+Polo, bodo v svoje roke prejeli inovativen kipec, ki ga sestavljata leseni del in epoksi smola. V sredini kipca se nahaja rezina vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Najboljši za najboljše

Uspeh, odličnost in druge kvalitete, ki bodo s Štajerskim gospodarskim oskarjem nagrajene, izvrstno ponazarja tudi Mikro+Polo, ki se pridružuje vrsti podpornikov. Gre namreč za prepoznavno lokalno podjetje globalnega kalibra, ki se lahko predstavi z vrsto dosežkov, lastnih inovacij, predvsem pa zadovoljstvom tako strank kot zaposlenih.


V okviru projekta tudi nagradni natečaj Mladi in gospodarstvo

Projekt Štajerski gospodarski oskar obsega tudi inovativni nagradni natečaj za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo. Natečaj želi mlade spodbuditi k razmišljanju o gospodarstvu, obenem pa podjetjem omogočiti pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo.

Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi do 30 let, sodelovanje pa je odprto za različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi vsebinami.

Ni še prepozno! Vsi zainteresirani lahko oddate svoje predloge do 30. septembra 2023 na naslednji elektronski povezavi: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Nato bo strokovna komisija izbrala nagrajence. Izbrani filmčki pa bodo služili tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji. Najboljše vsebine natečaja bodo nagrajene z dragocenimi praktičnimi nagradami.