Le še nekaj tednov nas loči od prestižne gala prireditve, na kateri bodo razglašena najboljša podjetja štajerske regije. Ta bodo v roke prejela izviren kipec – Štajerski gospodarski oskar, nagrado za odličnost, ki zaključuje že nekaj časa trajajoči projekt.

Že kmalu razglašeni nagrajenci letošnjega projekta Štajerski gospodarski oskar, ki ga podpira tudi podjetje Stela Haus, bodo v svoje roke prejeli inovativen kipec, ki ga sestavljata leseni del in epoksi smola. V sredini kipca se nahaja rezina vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Za slednjim stojijo Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, Maribor24.si ter vrsta prepoznavnih lokalnih podjetij, med katerimi je tudi Stela Haus, uspešno lokalno podjetje, ki tudi samo pobira številne nagrade.

Vodilni v inovacijah

»Naša vizija je nenehno postavljanje visokih standardov na področju gradbeništva, poslovanja, ustvarjalnosti in inovacij,« zgodbo podjetja opišejo v Stela Haus, ki tako v ospredje postavlja inovativnost – slednjo njihove prepoznavne skoraj nič-emisijske montažne hiše vsekakor odsevajo.

»Ne želimo le slediti standardom in trendom, ampak jih uvajati in biti sinonim za kakovostne inovacije, saj želimo nenehno napredovati,« še dodajajo.

FOTO in VIDEO: Za najuspešnejša podjetja prihajajo Štajerski gospodarski oskarji

Podelitev nagrad najboljšim že kmalu

S podporo podjetja Stela Haus se bo tako 18. oktobra v Hotelu Habakuk odvila tudi gala prireditev podelitve Štajerskega gospodarskega oskarja, ki jo bo mogoče spremljati tudi na programu nacionalne televizije.


V okviru projekta tudi nagradni natečaj Mladi in gospodarstvo

Projekt Štajerski gospodarski oskar obsega tudi inovativni nagradni natečaj za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo. Natečaj želi mlade spodbuditi k razmišljanju o gospodarstvu, obenem pa podjetjem omogočiti pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo.

Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi do 30 let, sodelovanje pa je odprto za različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi vsebinami.

Ni še prepozno! Vsi zainteresirani lahko oddate svoje predloge do 30. septembra 2023 na naslednji elektronski povezavi: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Nato bo strokovna komisija izbrala nagrajence. Izbrani filmčki pa bodo služili tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji. Najboljše vsebine natečaja bodo nagrajene z dragocenimi praktičnimi nagradami.