Pogreb nekdanjega košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki je tragično preminul v helikopterski nesreči 26. januarja, bo po neuradnih podatkih, ki jih navajata Los Angeles Times in CNN, 24. februarja v Los Angelesu.

Preiskava pristojnih organov še poteka

Ob Kobeju Bryantu bodo na zadnje počivališče pospremili tudi njegovo hčerko Gianno ter sedem preostalih žrtev helikopterske nesreče na pobočju blizu Calabasasa v Kaliforniji, ki jo pristojni organi za tovrstne nesreče še preiskujejo.

Los Angeles Times navaja dva anonimna vira, CNN pa vir blizu Bryantove družine, dogodka pa še ni uradno potrdil urad župana Los Angelesa Erica Garcettija.

Omenjajo še dvorano Staples Center

Datum pa nosi dodatno simboliko, saj gre za številki, ki sta ju nosila Kobe Bryant pri Los Angeles Lakers (24) in Gianna Bryant (2) v ekipi osnovne šole, ki jo je obiskovala.

Možen kraj za izvedbo pogreba je tudi dvorana Staples Center, še navajata LA Times in CNN. Lakers igrajo domači tekmi 23. in 26. februarja proti Bostonu oziroma New Orleansu, medtem ko Clippers svoj obračun proti Memphisu na dan pogreba igrajo dovolj pozno, da bi dvorano za kasnejšo košarkarsko tekmo pripravili pravočasno.