Šport

Zlato lisico v mariborsko-vitranški organizaciji ocenili s petico

Uredništvo , 07.01.18 ob 23:10

Zlato lisico so letos že sedmič preselili v Kranjsko Goro. Mariborčani so združili moči s prireditelji pokala Vitranc ter zgolj enem tednu pripravili ženski tekmi za svetovni pokal.

Zadnja leta se vreme že skoraj tradicionalno posmehne tekmam Zlate lisice v Mariboru, a še vseeno je mariborskim organizatorjem nekako vedno uspelo izpeljati vsaj eno tekmo. Letos so bile snežne razmere porazne in kljub temu, da bi svetovno smučarsko karavano v Mariboru pričakalo sonce, so bili tekmi veleslaloma in slaloma primorani preseliti v Kranjsko Goro.

Šef svetovnega pokala Zlati lisici v Kranjski gori pripisal petico

Kljub različnim interesom, so se Štajerci in Gorenjci povezali in zadihali v eno. Že sedmič, ko se je Zlata lisica preselila na gorenjski konec. Organizatorji Zlate lisice ter prireditelji pokala Vitranc so v zgolj enem tednu pripravili ženski tekmi za svetovni pokal, je v Delu zapisala Mojca Finc. In čeprav sta pohorski in vitranški organizatorski vrsti navajeni vsaka svojega načina dela, sta se za skupni cilj prilagodili ter potrdili, da ko naravna stisne v kot, znajo nastopiti uigrano.

Ko jim je v zadnjih urah pred prireditvijo še na podkorenski progi zagodlo vreme, so se mariborski in kranjskogorski delavci z vodjo tekmovanja Mitjo Dragšičem in njegovim vitranškim kolegom Alešem Vidicem hitro odzvali na zadnji izziv. In rezultat? Vrhunsko pripravljena Zlata lisica v Zgornjesavski dolini, ki ji je šef svetovnega pokala Atle Skardal pripisal odlično oceno.

Tudi Ilka Štuhec je v Kranjski Gori spodbujala lisičke

Gorenjci so spet pokazali nesebično pomoč in kako pomembna je v krizi enotnost, s katero je mogoče premagati velike pasti. Povezanost pa je bilo mogoče čutiti tudi med lisičkami. Bolniško odsotna Ilka Štuhec je, čeprav bi si želela tekmovati pred domačimi navijači, poškodbo za hip potisnila v drugi plan, v prvega pa srčno spodbujanje za tekmice. Ana Drev, ki se ji tekma ni posrečila, se je iskreno veselila za Tino Robnik .