V bitki z vremenom organizatorjem 56. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju čakajo na dokončno odločitev glede ženskih tekem svetovnega pokala, ki bi morali biti 15. in 16. februarja. Direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr, je povedal, da bo dokončno odločitev v zvezi z izvedbo Zlate lisice podana jutri, ko bodo imeli več podatkov iz proge, kakšno škodo je naredilo vreme v zadnjih dneh.

”Ni samo en dejavnik pač pa cel paket stvari, o katerih moramo debatirati. Pogovoriti se moramo tudi z vremenoslovci, saj se naslednji teden pričakuje toplo vreme. Napoved bo bolj natančna jutri, ko bomo imeli več podatkov. Dodatnih 24 ur nam bo pomagalo pravilno ukrepati v tej nerodni situaciji.”

Organizatorjem upanje vliva dejstvo, da so januarja vendarle uspeli narediti toliko snega, da je proga že nekaj časa odprta vse do snežnega stadiona v dolini. Močna odjuga, v torek pa tudi močan veter, sta nekaj snega sicer vzela, a ga je za zdaj na progi, kjer bi morala biti prihodnji konec tedna veleslalom in slalom, še dovolj.

Dokončne odločitve še ni

Markus Mayr je povedal, da ”Ni samo en dejavnik pač pa cel paket stvari, o katerih moramo debatirati. Pogovoriti se moramo tudi z vremenoslovci, saj se naslednji teden pričakuje toplo vreme. Napoved bo bolj natančna jutri, ko bomo imeli več podatkov. Dodatnih 24 ur nam bo pomagalo pravilno ukrepati v tej nerodni situaciji.”

Potreben je rezervni načrt

Organizatorji rezervnega načrta še niso pripravili.‘Delati moramo na planu B. Enostavno bi bilo reči, da tekme ne bo, moje delo pa vendarle je, da zagotovim visoko kakovost organizacije. Svet pričakuje vrhunsko tekmo na najvišjem nivoju, vendar pa smo tu v Mariboru in bi si želeli, da bi tekma tu bila.” je povedal Mayr in dodal ”Rekel bi, da je odgovor enostaven. Proga še ni pripravljena. Situacija s snegom in varnostjo je nerodna, sneg ni dovolj trpežen, da bi zdržal tople vetrove. V tej situaciji so potrebni kompromisi. Pogoji za dober trening so pomembni. To je eden izmed razlogov, zakaj danes še ni pritrditve glede tekme.”