Danes se v Rušah zaključuje 26. Mednarodno strelsko tekmovanje, ki je gostilo najboljše strelce iz desetih držav sveta – številko 1 na svetovni lestvici ISSF, Petra Goršo ter njegove reprezentančne kolege iz Hrvaške z izjemno strelko Snježano Pejčić na čelu, Patrik Jany, 5. na svetovni lestvici ISSF.

Zmagovalci v članski in mladinski konkurenci

V sobotnem delu tekmovanja, tekmovanju v počastitev padca 1. Pohorskega bataljona, smo dobili zmagovalce v članski in mladinski konkurenci ter 2 nova ekipna državna rekorda.

Ekipa članic z zračno puško, v sestavi Živa DvoršakUrška Kuharič in Klavdija Jerovšek, je stari rekord izboljšala za 1,4 kroga in ga tako nastavila na 1874,7 kroge, ženska članska ekipa z zračno pištolo, v sestavi Anja PrezeljMajda Raušl in Denis Bola Ujčič, pa so postavile nov mejnik na 1682 krogih.

Med posamezniki mladinci je v disciplini 10 metrov zračna puška slavil slovenski reprezentant Luka Lukić, med mladinkami pa Madžarka Gitta Bajos. V disciplini 10 metrov zračna pištola je slavila naša reprezentantka Sara Ščuri, med mladinci pa Slovak Filip Lukaš. 

Vir: Strelsko društvo I Pohorskega bataljona

V članski konkurenci je v disciplini 10 metrov zračna puška Madžar Peter Vas za 1,1 kroga premagal prvega strelca sveta po ISSF lestvici, Petra Goršo, med članicami pa je hrvaška reprezentantka Estera Herceg ugnala drugo-uvrščeno Snježano Pejčič iz Hrvaške in našo reprezentanko Urško Kuharič. Med članicami je v disciplini 10m zračna pištola je slavila madžarka Renata Sike, med člani pa Slovak Pavol Kopp. 

Rezultate sobotnega tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani.