Danes se je v Ljudskem vrtu igrala najbolj pričakovana tekma te jeseni. Maribor se je pomeril proti angleškemu Liverpoolu v tretji tekmi Lige prvakov.

Ljudski vrt, 3. krog Lige prvakov: 

NK Maribor – Liverpool 0:7
Firmino 4., 54., Coutinho 13., Salah 19., 40., Oxlade-Chamberlain 89., Alexander-Arnold 90.

Liverpool je pred do zadnjega kotička napolnjenim Ljudskim vrtu svoj tempo narekoval od prve do zadnje minute. Vsa statistika priča v njihovo korist, nenazadnje so zabili kar sedem golov in Mariboru prizadejali enega najhujših porazov. Že po nekaj trenutkih igre so zadeli svoj prvi gol. V mrežo Handanovića je žogo, po podaji Salaha, spravil Firmino.

Prevladovali so tudi kasneje, drugi zazdetek je padel v 13. minuti, ko je zadel Coutinho, ki se ga je letos poleti povezovalo s prestopom v Barcelono .A kljub glasnim govoricam, da za Liverpool ne želi več igrati, še vedno zabija gole za Redse. Tokrat je v nejevoljo spravil večtisočglavo množico v Ljudskem vrtu. Po drugem prejetem zadetku, se je videlo, da je domačim padla tudi motivacija, kmalu so tako dobili še tretji gol, ko je Salah neovirano prišel do strela ter premagal Handanovića. Pred odhodom na odmor so Angleži zadeli še četrtič, ko je mrežo ponovno zatresel Mohamed Salah.

FOTO: Mitja Novak

Kvaliteta je tokrat enostavno prevladala, domača vroča atmosfera in veliko srce nista pomagala. NK Maribor je doživel najhujši poraz v evropskih tekmovanjih na domači zelenici – 0:7. Do zdaj je neslaven rekord držala tekma proti Laziu, ki so jo izgubili z 0:4 leta 1999.

Drugi polčas se je začel zelo podobno prvemu, po dobrih osmih minutah igre je zadel Firmino, domači gledalci pa so začeli počasi že zapuščati stadion. A najglasnejši in najzvestejši so vijolične podpirali vse do zadnje sekunde igre. Ves čas so prepevali navijaške pesmi in poskušali vzpodbuditi domače, da bi zabili vsaj časten zadetek na svoji zelenici.

Sedem zadetkov v mreži domačih

V 58. minuti je prišlo do dvojne menjave pri Mariboru. Iz igre Martin Kramarić, v igro Dino Hotić. Namesto Valona Ahmedija pa je na zelenico stopil Aleks Pihler. Gostje so imeli še nekaj priložnosti za zadetek, poskušali so tudi Maribočani a resno niso zapretili. Sta pa tako gostujoč, kot domač trener opravila vse menjave. Darko Milanič se je za zadnjo odločil v 81. minuti, ko je dobil priložnost Jasmin Mešanović, iz igre pa je odšel Damjan Bohar.

Rezultat se je do konca spremenil še, ko je mrežo Maribora zatresel Oxlade-Chamberlain za 0:6 in Alexander-Arnold za 0:7. Domačim do senzacije ni uspelo, a kljub temu se na gostovanje v Anfield odpravljajo dvignjenih glav.