Jutri nogometaše NK Maribora čaka nova prvenstvena tekma, tokrat odhajajo v goste v Kidričevo. Lokalni derbi se bo odigral ob 16.50 uri, na Aluminij pa so Mariborčani pripravljeni, motivacija je po nekaj zmagah in le petih točkam zaostanka za vodilno Olimpijo na vrhuncu.

Veselje pa je bilo v teh dneh v slačilnici še večje, saj je svoj prvi zadetek vknjižil Saša Ivković proti Gorici. “Seveda sem zelo vesel, še posebej zaradi spoznanja, da smo z mojim prvim golom povedli in je potem šlo vse naprej po željah. Vedno je lepo zabiti gol, najbolj pa je pomembno, da smo zmagali in zdaj se že usmerjamo k naslednji tekmi,” je povedal za klubsko spletno stran.

Torta proti uroku

Prvi gol je dobil dodatno težo ob prihodu na prvi naslednji trening, na sladek način. “Videl sem, da je tudi tukaj takšna navada kot pri meni v Srbiji, ko dosežeš prvenec. Že po zadetku so mi nekateri izkušenejši igralci rekli, da moram takoj v torek v klub prinesti torto. Proti uroku, kot radi rečemo,” je še smejoč dejal za nkmaribor.com.

Pozitivna miselnost

Pozitiva na igrišču in tudi v slačilnici. Po najdaljšem jih tako jutri čaka najbližje gostovanje. Pri nasprotniku, proti kateremu je novinec NK Maribora iz zimskega prestopnega roka začel zgodbo v vijoličastem: “Uf, dobro se spomnim tiste tekme. Ni mi ostala v najlepšem spominu. Imeli smo veliko priložnosti, a jih zapravljali. Sreča ni bila naša zaveznica. Naj se to zdaj obrne v soboto in bo odlično. Kar se je dogajalo, je pozabljeno. Veliko smo naredili s tem, da smo ne glede na vmesno stanje na lestvici uspeli ohraniti zbranost, vztrajati na svoji poti. Na prejšnjih tekmah smo gledali le nase in zgodilo se je, da smo se približali, zmanjšali zaostanek. S takšno miselnostjo je treba nadaljevati. Ne smemo se ozirati na to, kaj počnejo drugi, ampak se v vsako tekmo podati z namenom, da zmagamo.”