Rokometaši mariborskega Branika nadaljujejo s pripravami na drugi del sezone. Branikovci so po odigranem prvem delu slovenskega prvenstva s sedmimi osvojenimi točkami na enajstem mestu. S pripravami so pričeli v prvih dneh novega leta, trener Davor Rokavec pa je z njimi izjemno zadovoljen.

Forma se dviga

Rokavec je s prikazanim na prvih treningih zadovoljen. Ker niso uspeli najti nasprotnika za prijateljsko tekmo, so tekmo odigrali kar med seboj: »Na koncu se je izkazalo, da je to bilo dobro. Tekma je bila zelo zanimiva, na njej pa se je igral zares dober rokomet. Fantje so kljub napornim treningom v prvem tednu priprav na igrišču delovali dobro.« Kot je še razkril Rokavec, si želi, da se bo forma pred prijateljskimi tekmami še dvignila.

Vračajo se poškodovani

V prvem delu prvenstva so vijoličasti zaradi poškodb pogrešali večje število igralcev. Ekipa se je zdaj z nekaj povratniki okrepila, Rokavec pa je pojasnil: »Zaenkrat še niso okrevali vsi, ki so imeli težave, vsi pa napredujejo. Ekipa se počasi izpopolnjuje in mislim, da bomo do nadaljevanja prvenstva na vsaj 90-odstotkov

Prva prvenstvena tekma proti Celjanom

Mariborčani bodo v nadaljevanje Lige NLB vstopili 1. februarja s tekmo proti Celju Pivovarna Laško. »Trenira se res dobro, vzdušje v ekipi je odlično in nadejam se, da bomo v drugi del prvenstva vstopili v takšnem duhu,« je svoja pričakovanja še razkril trener vijoličastih.