Letošnje 56. Zlata lisica, tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal, bo v soboto in nedeljo potekala v Kranjski gori. Prvi dan se bo veleslalom s prvo vožnjo začel ob 10. uri in drugo ob 13., nedeljski slalom pa s prvo vožnjo ob 10.15, finale bo ob 13.45. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je dejal, da bo proga zelo dobro pripravljena.

Nastopilo bo 6 Slovenk

“Zelo dobro smo jo utrdili in prepričan sem, da bo zdržala vse tekmovalke, tako da bodo imele tudi tiste z višjimi številkami dobre pogoje za nastop in morebitna presenečanja,” je napovedal Dragšič, generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar pa je še bolj smelo zatrdil, da bo ko konec tedna v Kranjski Gori ena najboljših tekem v vsej sezoni svetovnega pokala. Dan pred tekmo so bile temperature sicer bolj spomladanske kot zimske in je sneg le na progah.

Nastopilo bo 57 veleslalomistk iz 21 držav, tekmovanje bo začela Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, prvo jakostno skupino pa bo sklenila s številko 15 Kranjskogorčanka Meta Hrovat. Kot 17 po vrsti se bo s starta pognala Tina Robnik, število 26 ima Ana Bucik, 40 Neja Dvornik, 53 Rebeka Oblak, 57 pa Nika Tomšič. Žreb številk so opravili na Bledu, kjer je nastanjena večina ekip.