Motokrosisti počasi končujejo sezono svetovnega prvenstva. Čakajo jih le še štiri dirke. Naslednja bo že ta konec tedna na Švedskem, kjer bodo nastopili tudi branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser ter Peter in Jernej Irt.

Na Švedskem se bodo motokrosisti pomerili na trdi podlagi. Uddevalla je prizorišče z bogato zgodovino in se na koledar svetovnega prvenstva vrača po letu dni premora.

“Na Švedskem sem tekmoval že velikokrat, predvsem v nižjih kategorijah, leta 2015 sem tukaj tudi zmagal. Proga mi je všeč in mi ustreza, ker gre za trdo podlago. Po Švici sem odpotoval domov, kjer sem opravil nekaj treninga. Upam, da bom na Švedskem dosegel še boljši rezultat,” je napovedal svetovni prvak Tim Gajser.

Na tekmo samozavestno tudi Peter Irt

Bolj kritičen je bil Peter Irt, ki je po uspešni predstavi v Švici pričakoval vpoklic v slovensko reprezentanco, kjer je mesto v kategoriji MX2 dobil Jan Pancar, ki tekmuje v evropskem prvenstvu EMX 250. “Po tekmi sem bil negativno presenečen, saj me selektor ni izbral v reprezentanco, čeprav sva se v soboto pogovarjala, da bi vozil v kategoriji MX2. Na Švedsko grem s polno mero pozitivne energije. Tekma bo pomembna, ker ekipe že izbirajo tekmovalce za naslednjo sezono. Upam na podoben izkupiček kot v Švici,” je dejal Peter Irt. Jernej Irt, ki je na zadnjih dirkah vidno napredoval in še stopnjuje formo, prav tako upa na nove točke v svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto ob 17.10. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.