Svetovni prvak je na Švedskem zmagal v prvi vožnji in bil drugi v drugi, kar je bilo skupno dovolj za zmago na dirki, tretjo v tej sezoni po Mehiki in Argentini.

Gajser je bil v prvi vožnji najboljši, v drugi je ciljno črto prečkal drugi

Gajser je bil najboljši v prvi vožnji, ko je ugnal Nizozemca Jeffreyja Herlingsa in Francoza Gautierja Paulina. V drugi ga je premagal le Francoz Romain Febvre, tretji je bil Paulin.

Skupno je na dirki zmagal Gajser s 47 točkami, drugi je bil Febvre (40), tretji pa Paulin (40).

Na Švedskem še dva Slovenca, Jernej Irt do dveh novih točk

Na Švedskem sta nastopala še dva Slovenca, brata Jernej in Peter Irt, ki sta v prvi vožnji elitnega razreda MXGP ostala brez točk; Jernej Irt je bil tik za najboljšo dvajseterico na 21. mestu, Peter pa na 24. mestu. V drugi vožnji je Peter Irt odstopil, je pa Jernej z 19. mestom (skupno na dirki je bil 24.) prišel do dveh novih točk v SP.

Gajser v skupnem seštevku SP še vedno na petem mestu

Za Gajserja, ki se v drugi polovici letošnje sezone vse bolj uspešno vrača po poškodbi, je bila ta zmaga prva po poškodbi in tretja v sezoni.

V skupnem seštevku SP na vrhu ni sprememb, še vedno prepričljivo vodi Italijan Antonio Cairoli kljub le sedmemu mestu, ima 631 točk, drugi je Herlings s 530, tretji pa Paulin s 526. Gajser se je utrdil na petem in ima 453 točk.

Naslednja dirka bo 3. septembra v ameriškem Jacksonvillu.