Aktualni svetovni prvaki v razredu MXGP Tim Gajser, sicer tudi motošportnik lanskega leta v Sloveniji, se že spogleduje z novo sezono, ki se bo v začetku marca začela s premierno dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v Veliki Britaniji.

Kondicijo nabira z vožnjo kolesa

23-letnik, ki želi prvič v karieri ubraniti lovoriko v najbolj prestižnem razredu, se tačas prepušča intenzivnim pripravam, ki pa ne vključujejo motorja. Sodeč po fotografijah, ki jih objavlja na družbenih omrežjih, na Sardiniji nabira kondicijo z vožnjami na običajnem kolesu po brezpotjih. In več kot očitno je Makolčan spreten povsod na dveh kolesih, saj najrazličnejše vragolije izvaja tudi na kolesu.

Leta 2015 prvi naslov v razredu MX2

Sicer pa je Gajser, ki vozi motor znamke Honda, lansko sezono postal svetovni prvak že po prvi vožnji v italijanski Imoli, v kateri je bil sicer peti, a je na koncu privozil do tretjega mesta. Za naslov pa mu je zadoščalo že osmo mesto. Naš šampion je prvič v razredu MX2 postal svetovni prvak leta 2015, leto pozneje pa je v svoji prvi sezoni v razredu MGXP prvič osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu.