Avstrijka Nina Ortlieb je na superveleslalomu v La Thuilu prišla do prve zmage v svetovnem pokalu. Zgolj za stotinko sekunde je prehitela vodilno v skupnem seštevku Italijanko Federico Brignone. Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta zasedli 23. oziroma 26. mesto.

Najboljša Slovenka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec je imela številko osem, znova je smučala zelo previdno in je v cilj prišla na tedaj zadnje mesto (+2,15), na koncu pa je osvojila 23. mesto. V superveleslalomskem seštevku je tako končala na 28. mestu, kar pomeni, da ne bo nastopila na zadnjem superveleslalomu sezone.

Ferkova na 26. mestu

Druga Slovenka na startu Maruša Ferk je imela številko 50 med 51 tekmovalkami in je s 26. mestom (+2,32) prav tako osvojila točke. Ferkova je po dveh letih znova startala na superveleslalomu, zadnje točke v tej disciplini pa je dobila v Lake Louisu decembra 2017.

V preteklih dneh je zapadlo veliko snega, a je organizatorjem vseeno uspelo izpeljati prvo tekmo svetovnega pokala na tej progi po letu 2016. Letošnji tekmi je ogrožal tudi novi koronavirus, a so organizatorji preventivno le omejili obisk.

V nedeljo v dolini Aoste sledi še zadnja alpska kombinacija s superveleslalomom in slalomom v letošnji sezoni, tudi s Štuhčevo in Ferkovo. Prihodnji konec tedna bodo smučarke proste, saj zaradi pomanjkanja snega ne bo tekem v nemškem Ofterschwangu, Mednarodna smučarska zveza Fis pa je že potrdila, da veleslaloma in slaloma ne bodo nadomeščali. Zadnja postaja za smučarke pred finalom bo tako švedski Are, kjer bodo med 12. in 14. marcem paralelni slalom, veleslalom in slalom.

STA