Slovenska moška rokometna reprezentanca se je že pred današnjo tekmo z Norveško, ki se bo v Malmöju pričela ob 18.15, prebila v polfinale evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Napredovanje med štiri najboljše ji je omogočila zmaga Portugalske nad Madžarsko s 34:26 (16:14).

Slovenski rokometaši so se po torkovi peti zmagi na letošnjem turnirju izborili nastop v aprilskih kvalifikacijah za poletne olimpijske igre v Tokiu, že pred današnjim obračunom z Norvežani pa tudi tekmo v Stockholmu za končno peto mesto.

Tudi poraz pred Norveško nas lahko popelje do polfinala

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so pred zadnjim krogom drugega dela skupine II v Malmöju na drugem mestu s šestimi točkami. Pred njimi so Norvežani z osmimi točkami, Madžari so zbrali štiri, Portugalci, Islandci in Švedi pa po dve točki.

Pred današnjimi tekmami je jasno, da Slovenijo tudi poraz proti Norveški lahko popelje do petkovih polfinalnih tekem v švedski prestolnici, v tem primeru bi morala Portugalska premagati Madžarsko oziroma z njo igrati neodločeno.

Slovenija v primeru madžarske zmage nad Portugalsko nujno potrebuje vsaj točko, v primeru enakega točkovnega izkupička je v prednosti naša vzhodna soseda zaradi zmage na ponedeljkovi medsebojni tekmi z 29:28.

Iz skupine I na Dunaju so se v polfinale prebili Španci in Hrvati, tretje mesto pa so osvojili Nemci.

STA