Šport

Slovenija v Mariboru doživela nepričakovan poraz

Uredništvo , 04.02.18 ob 18:25

V Mariboru je Poljska slavila s 3:2, kar pomeni, da se bodo morali varovanci kapetana Mihe Mlakarja aprila boriti za obstanek v drugi evroafriški skupini.

Slovenska teniška reprezentanca je v svojem jubilejnem šestdesetem nastopu v Davisovem pokalu doživela šesti poraz na domačih tleh. V Mariboru je Poljska slavila s 3:2, kar pomeni, da se bodo morali varovanci kapetana Mihe Mlakarja aprila boriti za obstanek v drugi evroafriški skupini.

Po sobotnih 1:1 je Poljska danes v treh izenačenih nizih dobila igro dvojic, Aljaž Bedene je suvereno izenačil na 2:2, v odločilni peti partiji pa Tom Kočevar Dešman, ki je v zadnjem trenutku zamenjal Blaža Rolo, ni bil kos Hubertu Hurkaczu, ki je slavil s 6:3 in 6:2.

Slovenija še čaka tekmeca v boju za obstanek v drugi evroafriški skupini. Dvoboj med Zimbabvejem in Turčijo je bil prekinjen zaradi vremenskih razmer. Zimbabve je dobil uvodni partiji in vodi z 1:0 v nizih v igri parov. Naš tekmec bo poraženec tega dvoboja, če bo to Turčija, je žreb določil, da bodo gostitelji Turki.

Rezultati

* Maribor: Slovenija – Poljska 2:3
– sobota, 3. 2.:
Aljaž Bedene – Hubert Hurkacz 6:4, 7:5
Blaž Rola – Kamil Majchrzak 4:6, 2:6

– nedelja, 4. 2.:
Aljaž Bedene/Blaž Rola – Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski 7:5, 6:7 (5), 4:6
Aljaž Bedene – Kamil Majchrzak 6:3, 6:4
Tom Kočevar Dešman – Hubert Hurkacz 3:6, 2:6

STA