Mariborski odbojkarji bodo danes odigrali zadnjo tekmo rednega dela prvenstva. Z zmago proti neposrednemu tekmecu za drugo mesto – Calcitu bi se neposredno uvrstili v polfinale. Mariborčani imajo tako vse niti v svojih rokah. Najmlajša ekipa v ligi, ki letos pozitivno preseneča si tako želi, da bi jim Maribor stal ob strani ter, da bi bila polna Dvorana Tabor njihov dodatni igralec.

Z zmago bi se sanje uresničile

Pred pričetkom sezone so imeli Mariborčani precej nižje cilje, a se je skozi sezono marsikaj poklopilo. Mariborski odbojkarji so letos dokazali, da se lahko z izjemo vodilnega na lestvici – ACH Volleya, kosajo praktično z vsakim. Odlične predstave bodo skušali kronati z zmago v zadnjem krogu. Nasproti jim bo stala ekipa Calcita iz Kamnika. Obe ekipi sta po 17. krogih zbrali 38 točk. Kapetan OK Maribor, Jernej Detela: ” Danes prihaja k nam Calcit iz Kamnika, ki ima enako število točk pred zadnjim krogom kot mi. Mi bomo naredili vse, da to tekmo zmagamo in se povzpnemo na 2. mesto in s tem uvrstimo neposredno v polfinale državnega prvenstva.” Odbojkarji Calcita ter Maribora so se v letošnji sezoni med seboj pomerili trikrat. Dvakrat so bili boljši Kamničani. Zmagali so prvenstveno tekmo, ter četrtfinalno tekmo pokala, prav v Dvorani Tabor. Tokrat je čas, da se Kamničanom pokaže, kdo je doma gospodar. »Treniramo zelo dobro. Upamo, da bodo gledalci prišli v čim večjem številu, saj nam lahko z glasnim navijanjem veliko pripomorejo do zmage.«

Tudi v tako pomembni tekmi ohraniti mirnost in sproščenost

Trener OK Maribor Sebastijan Škorc se je z ekipo trudil, da bi mlade igralce pripravili tako, da ne bi čutili pritiska. »Mi že celotno sezono dobesedno blestimo. Cilj je bil, da pridemo med šest najboljših. Sedaj smo v borbi za drugo mesto. Lahko gremo le sproščeno v tekmo in pokažemo to, kar smo počeli ves čas. Oni na drugi strani morajo zmagati. Na njihovih igralcih je veliko več pritiska. Mi bomo naredili vse, da jim to preprečimo. S polno dvorano Tabor bi nam to lahko uspelo. Ekipni duh, svežina ter energija ki jo imamo nam lahko prinese želen rezultat. Vendar počasi. Glave ne smejo biti prevroče. Prvič po več kot desetih letih bo na odbojki v Mariboru toliko gledalcev. Upam in hkrati želim si, da bo to dodatna vzpodbuda in ne pritisk. Želim si samo, da pokažemo to kar najbolje znamo,« zaključuje Škorc. Tekma se bo v Dvorani Tabor pričela ob 19:00.