Danes tekma med NK Maribor in Novo Gorico, že ob 16.15. Brez kaznovanih Pihlerja in Mešanovića, a spet igra z Vršičem.Predvsem pa z jasno izraženim namenom in brez posledic serije zaporednih preizkušenj. “Nekatere malenkosti so prisotne, a ne gre za nič resnejšega. Za nami so intenzivne tekme, fantje čutijo določene posledice, a se bomo osvežili in napolnili z energijo, ki jo potrebujemo za nedeljsko tekmo ter potem za finiš sezone,” ob hitrem preklopu k naslednjemu izzivu Darko Milanič.

Gorica Maribor pričakuje pod bremenom boja za obstanek ter že tretjim trenerjem v letošnji sezoni. “Srečujemo se skozi prvenstvo z različnimi slogi igre, tako da bomo temeljito pripravljeni. Je pa res, da je to zdaj Gorica, ki je nismo vajeni. Z drugačno miselnostjo, tudi v drugačni situaciji so zdaj zaradi stanja na lestvici. Videli smo in proti Celju in Triglavu, da igrajo drugače. Treba se je dobro odzvati na njihove napade, to znamo, zmoremo. Imamo pa dovolj možnosti in rešitev, da izrazimo svoje kvalitete.

Nov korak k naslovu, novo izhodišče za derbi

Vijolična pot nogometaše ta vikend pelje na 16. izmed 18. ligaških gostovanj. Pred dvobojem z moštvom, proti kateremu imajo med sezono 100-odstotni izkupiček, Dino Hotić: “Naredili bomo vse, da bo še naprej tako. Se pa zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga. Vmes so se znašli v krizi, zdaj pa je opazno, da so se Goričani v zadnjem obdobju dvignili v igri. Potrebujejo točke v boju za obstanek, a jih tudi mi. Gremo po 3 točke, da se še približamo osvojitvi naslova. Imeli smo slabši dan proti Aluminiju, toda tudi v takšnih trenutkih ne izgubljamo. Kot se je izkazalo v prejšnjem krogu, je vsaka točka pomembna. Zbiramo točke, povečujemo prednost in gremo naprej popolnoma usmerjeni v dvoboj z Gorico. Vemo, kaj nam prinaša.

Nov korak k naslovu, hkrati pa tudi omogoča še boljše izhodišče pred derbijem. “Gremo od tekme do tekme, zdaj smo osredotočeni le na Gorico. O derbiju od ponedeljka.