Šport

FOTO in VIDEO: Ruski navijači v Mariboru glasno opozarjajo nase

Uredništvo , 13.09.17 ob 15:24

Mariborčani danes ob 20.45 uri v Ljudskem vrtu gostijo moskovski Spartak. Njihovi navijači so že napolnili ulice in trge v središču mesta.

Maribor bo nocoj v Ljudskem vrtu gostil moskovski Spartak. Ruski navijači so v Maribor prispeli že včeraj, danes pa jih je bilo moč videti tu na Grajskem trgu.

V mariborskih lokalih na voljo tudi ruski boršč

Grajski trg je ponavadi mesto kjer se zbirajo navijači nasprotnih moštev, v ta namen so tamkajšnji lokali izbrali tudi svojo podobo in kulinariko. Tako v enem izmed lokalov strežejo natakarice oblečene v Spartakove drese, medtem ko pri drugem ponujajo ruski boršč.

Moskovčanom se Maribor zdi lep, a kot mala vasica

Pogovarjali smo se tudi z navijači, večina jih napoveduje zmago Spartaku, medtem ko so se našli tudi takšni, ki ne izključujejo remija. “V Maribor smo prišli že včeraj, tukaj je lepo, a je za nas, ki živimo v Moskvi takšna mala vasica,” je povedal Aleks. Za vstopnice so odšteli 35 evrov, pot do Slovenije pa je bila zanje predvsem dolga, saj so nekateri do Maribora prišli preko Prage. Na sprehodu po mestu so glasno peli navijaške pesmi in opozarjali nase.

V Mariboru pričakujejo okoli 800 navijačev, 600 članov organiziranih navijaških skupin ter 200 preostalih ruskih navijačev.