Prva liga Telekom Slovenije,
21. krog,
Stadion Ljudski vrt

NK Maribor – Olimpija 1:1 (0:1)

34’ Vukošić; 51’ Kronaveter

Glavni sodnik: Perić Dragoslav

Začetni postavi:

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Mitrović, Koblar, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Felipe Santos, Zahović. Klop: Cotman, Peričić, Kolmanič, Cretu, Kotnik, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA: Vidmar, Boakye, Putinčanin, Kamy, Jurčević, Tomić, Valenčič, Savić, Cekici, Menalo, Vukušić. Klop: Orbanić, Burin, Knežević.

 

Luka Zahović v dresu NK Maribor. Foto: Maribor24.si

NK Maribor, 22. februarja, 2020

Potem ko sta se tekmeca v 3. krogu razšla z 0:0 v Mariboru, v 12. pa s 4:2 v korist Maribora v Ljubljani, se je danes nov obračun v Ljudskem vrtu končal z novim neodločenim izidom, tako da razlika med tekmecema še naprej ostaja štiri točke. Je pa pri tem Maribor napredoval na drugo mesto lestvice, saj je Aluminij izgubil v Celju.

Tretji derbi v sezoni, tokrat ob 30-letnici delovanja navijaške skupine Viole, sta ekipi začeli z rahlimi kadrovskimi spremembami. Pri Mariboru velja omeniti predvsem to, da jih je zapustil Dino Hotić.

Pri vodilni Olimpiji pa to, da zaradi kazni nista smela igrati prva srednja branilca Macky Bagnack in Miral Samardžić, zamenjala sta ju novinec Daniel Kamy in Marko Putinčanin. Obenem je na klopi na priložnost čakala najodmevnejša okrepitev, reprezentant Roman Bezjak.

Po dokaj mirnem uvodu brez posebnih priložnosti, čeprav so številni gledalci videli nekaj zaključnih strelov, so se najprej razveselili gosti.

V 33. minuti se je namreč še 17. v sezoni med strelce vpisal vodilni po številu zadetkov Ante Vukušić. Ta je s približno desetih metrov unovčil neposrečeno in nesrečno posredovanje debitanta v osrčju mariborske obrambe Luke Koblarja.

Je pa ta preprečil podvojitev ljubljanskega vodstva v 37. minuti, ko je blokiral poskus Luke Menala iz bližine. Domači pa so imeli dotlej najlepšo priložnost v 41. minuti, ko je do neoviranega strela s 17 metrov prišel Luka Zahović, a je bil Nejc Vidmar v vratih Olimpije zanesljiv.

V 50. minuti je kot prvi v drugem polčasu rahlo zagrozil Amir Dervišević, ko je s prostega strela z desne zadel zunanji del mreže. Že dve minuti pozneje pa so Štajerci izenačili, po prodoru in podaji Rudija Požega Vancaša z leve je iz bližine z glavo zadel Rok Kronaveter za 1:1 in svoj 11. gol sezone.

Kmalu zatem je bilo nevarno tudi na drugi strani, ko je Kenan Pirić posredoval po poskusu Tomislava Tomića. V 64. minuti pa so imeli gosti nekaj sreče, saj je Kronaveter s strelom od daleč zatresel vratnico.

V 67. minuti je iz zelo ugodnega položaja z manj kot desetih metrov na drugi strani grdo zgrešil Stefan Savić, malce zatem pa je Vidmar obranil nov nevaren poskus Požega Vancaša. Sledilo je obdobje brez pravih priložnosti, ki se je nadaljevalo vse do konca tekme.