Ta vikend se v Mariboru obeta pravi športni spektakel, saj se bo skozi celoten vikend odvijal premierni Maribor Sport Fest. Dogajanje se bo pričelo s petkovim nočnim tekom, nadaljevalo s sobotnim kolesarjenjem ter končalo v nedeljo z Urbanim gladiatorjem.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, z otroškim tekom Zlatega lisjaka, kjer se bo teklo vse tja do 1.600 metrov in malim otroškim urbanim gladiatorčkom, ki se bo kot edini dogodek odvijal na Drava centru.

Dogajanje v vseh vremenskih razmerah

Osrednjo dogajanje bo na Grajskem trgu, kjer bo start in cilj tudi vseh športnih panog. Nočni tek bo potekal na trasah 5 km in 10 km ter se končal s koncertom skupine Carpe Diem. »Dogajanje bo v vsakem vremenu,« je povedal Nino Cokan, eden od organizatorjev Maribor Sport Festa ter še dodal, da so prijave na vse dogodke odprte do dneva dogodka. »Pripravljamo tudi 10% popust na prijave za študente in dijake,« je še povedal.

Družinski maraton za vse generacije

V soboto se bo odvijal premierni kolesarski dogodek namenjen vsem generacijam. Družinski maraton v dolžini 15 km bo potekal v vsakem primeru, medtem, ko sta maratona na 50 km in 85 km še pod vprašajem zaradi premalo prijavljenih, vendar so organizatorji optimistični. »Kolesarji se vedno prijavljajo na dan dogodka, upamo, da bo tako tudi zdaj in lahko dogodek izpeljemo,« pravi Cokan.

Gladiatorji se vračajo v Maribor

Celotno dogajanje bo v nedeljo zaokrožil Urbani gladiator, kjer gre za ekipni izziv pri katerem ekipe in sedaj tudi posamezniki, premagujejo ovire v navezavi s kulturnimi, zgodovinskimi, turističnimi ter ostalimi zanimivimi točkami. Vse izzivalce čaka preskok ognja, plazenje pod bodečo žico, puzanje po plati in še marsikaj zanimivega za vse udeležence in obiskovalce.