Zgodovinska finalna tekma, ko smo Slovenci postali košarkarski evropski prvaki, je imela na Kanalu A rating 34,9 odstotka in je tako postala najbolj gledana športna vsebina slovenskih televizij vseh časov. Celotno tekmo si je ogledalo 84 odstotkov vseh gledalcev, ki so takrat gledali televizijske programe.

Rekord podelitev pokala

Absolutni rekord je dosegla zaključna slovesnost s podelitvijo pokala, ki je imela rating 37,2 odstotka in 93 odstotkov gledalcev, ki so takrat gledali televizijo. Še bolj osupljiv pa je podatek, da si je tekmo v trenutku, ko je bila najvišja gledanost, ogledalo kar 96 odstotkov gledalcev, ki so bili takrat pred televizijo, najvišji rating pa je bil 43,2 odstotka.

Prenos sprejema evropskih prvakov s Kongresnega trga si boste lahko ogledali ob 20. uri na Kanalu A, od 19. ure naprej pa boste na 24ur.com lahko spremljali prihod junakov na brniško letališče. Vir gledanosti je AGB Nielsen Media Research, ciljna skupina 18-54 let, delež gledalcev v živo in z zamikom na isti dan, 1.1.2000-17.9.2017.