Najboljša slovenska teniška igralka in Mariborčanka Polona Hercog je uspešno začela nastope na prvem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. Hercogova je v prvem krogu zanesljivo, dvakrat s po 6:3, premagala Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta boljša od nje. Nastope v Melbourne Parku pa je že končala Kaja Juvan.

“Mislim, da sem bila v vseh delih igre boljša od nasprotnice”

“Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo s celotno ekipo res dobro delali. V zadnjem delu priprav nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom,” je po uvodni zmagi o pripravah na novo sezono najprej povedala Hercogova.

“Zaradi težav s poškodbo hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred odprtim prvenstvom Avstralije, da bi sanirala poškodbo. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno treba iz položaja potegniti najboljše. Šele po tem turnirju bomo naredili načrt, kako naprej,” je načrte razgrnila Hercogova, ki je v ponedeljek dopolnila 29 let, danes pa je uspešno začela nastope na prvem grand slamu sezone.

“Definitivno sem danes dosegla pomembno zmago. Letos namreč še nisem odigrala nobene tekme. Seveda je bilo prisotne nekaj živčnosti, ampak mislim, da sem nervozo zelo dobro nadzorovala,” je o današnjem dvoboju s Petersonovo dejala najboljša slovenska igralka in dodala: “Rezultatsko je bila dokaj lahka tekma. Mislim, da sem bila v vseh delih igre boljša od nasprotnice.”

Čaka jo dvoboj z domačinko in prvo nosilko turnirja Asleigh Barty

Hercogova je o svoji trenutni pripravljenosti dodala, da je v zadnjih tednih zaradi težav s hrbtom izgubila določen del treningov: “Sedaj, ko lahko spet normalno igram, se bo forma začela dvigovati.”

Zdaj najboljšo slovensko igralko Hercogovo v drugem krogu čaka trd oreh, kar prva nosilka turnirja, domačinka Ashleigh Barty, s katero se bo pomerila v drugem dvoboju dneva v Rod Laver Areni.

Prva nosilka je bila v prvem krogu s 5:7, 6:1 in 6:1 boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, za ogrevanje pa je pred OP Avstralije osvojila turnir v domačem Adelaidu z nagradnim skladom 714.000 evrov in prikazala dobro formo.

“V drugem krogu me čaka Bartyjeva, ki je prva igralka sveta. Zelo se veselim te tekme. Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna, in uživati v dvoboju,” je pred dvobojem s številko 1 ženskega tenisa povedala Hercogova in dodala: “Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj.”

Juvanovo ugnala Ukrajinka Jastremska

Bartyjeva je pred dnevi v finalu Adelaida S 6:2 in 7:5 ugnala 19-letno Ukrajinko Dajano Jastremsko, ta pa je bila danes v prvem krogu v Melbourne Parku usodna za mlado slovensko igralko Kajo Juvan.

Potem ko se je Juvanova prvič v karieri skozi kvalifikacije prebila na OP Avstralije, je nastope tudi končala v prvem krogu. Devetnajstletno Juvanovo je namreč gladko, dvakrat s 6:1 ugnala ukrajinska vrstnica Jastremska, sicer 21. igralka s svetovne lestvice.

“Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem v Melbournu zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je zame velika motivacija za nadaljevanje sezone,” je po dvoboju za Teniško zvezo Slovenije dejala Juvanova.

STA