Portal 24ur je pred tem poročal, da je GPU zaradi domnevnega kršenja ukrepov za zajezitev koronavirusa celjski policiji naložila, naj poišče organizatorje prireditev.

Očitek ne drži

Nikakor ne drži očitek, da bi policija izvajala ukrepe zoper organizatorje sprejemov športnikov,” so se na vprašanja STA odzvali na GPU.

Ugotovili smo, da je v večini primerov šlo za spontano zbiranje ljudi, pri čemer tudi ni bilo ugotovljenih kršitev.

Dodali so, da so bili seznanjeni z željami po organiziranju javnih prireditev in drugih oblik druženja ob sprejemu olimpijskih športnikov. Pobudnike so seznanili s trenutno veljavnimi ukrepi oz. omejitvami zbiranja, ki se nanašajo na preprečevanje širjenja novega koronavirusa, so zapisali. “Ugotovili smo, da je v večini primerov šlo za spontano zbiranje ljudi, pri čemer tudi ni bilo ugotovljenih kršitev,” so še poudarili.

Aktivni pobudniki čestitk

Zapisali so še, da na policiji razumejo želje in pričakovanja vseh po zbiranju z olimpijskimi junaki in izražanju čestitk ob njihovem povratku domov, zaradi česar so tudi aktivno sodelovali s pobudniki tovrstnih sprejemov in jih seznanjali s trenutnimi možnostmi izvedbe sprejemov. Pobudniki so nasvete policije tudi upoštevali.

Kot so dodali na GPU, so tudi v policiji ponosni na slovenske športnike, nenazadnje jih je kar nekaj v policiji tudi zaposlenih. Vsem so še enkrat izrekli tudi čestitke.

Portal 24ur je danes poročal, da je GPU zaradi domnevnega kršenja ukrepov za zajezitev covida-19 Policijski upravi Celje naložila, naj ugotovi imena organizatorjev prireditev.

V Sloveniji sicer še vedno velja odlok, po katerem je začasno prepovedano zbiranje oziroma druženje ljudi. Zbiranje je dovoljeno, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Zbiranje je dovoljeno tudi na organiziranih javnih shodih, katerih organizator je znan. Udeleženci morajo izpolnjevati pogoj PCT in zagotavljati medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

STA