Šport

Po kazenskih strelih Risi s 3:2 premagali Slovake

Uredništvo , 17.02.18 ob 15:49

Slovenija z zmago nad Slovaško s 3:2 po kazenskih strelih osvojili drugo mesto v skupinskem delu prvega dela olimpijskega hokejskega turnirja.

Slovenija z zmago nad Slovaško s 3:2 po kazenskih strelih na 2. mestu skupine B po prvem delu olimpijskega hokejskega turnirja. Naši hokejisti so odlično odigrali prvo polovico srečanja, z goloma Gregorca in Kuralta so povedli že z 2:0, nato so Slovaki začeli igrati bolj agresivno in v zadnji tretjini uspeli rezultat izenačiti.

V podaljšku so Slovenci bili v podrejenem položaju, a so uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Nato sta za naše v kazenskih strelih zadela Tičar in Jeglič, kar je zadostovalo za zmago.

Naši hokejisti zdaj čakajo nasprotnika v repasažu s katerim se bodo pomerili za vstop v četrtfinale olimpijskega turnirja. Direktno v četrtfinale se bodo uvrstili zmagovalci skupin in ekipa z največ točkami na drugem mestu.

Slovenija : Slovaška   2:3* (0:0, 2:1, 0:1)

Gregorc 21., Kuralt 25.; Bubela 36., Haščak 46.

Po kazenskih strelih*

 

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v torek, ko bodo na sporedu vsi štirje kvalifikacijski dvoboji za četrtfinale. Vanj se bodo neposredno uvrstile tri prvouvrščene ekipe predtekmovalnih skupin in najboljša drugouvrščena. Slovenci tekmeca še nimajo.