Zaključek tedna posebnega pomena predstavlja tudi zaključek prve četrtine prvenstva. V krogu št. 9 v gosteh proti Gorici in z dodatno energijo, ki so jo prinesla pozitivna spoznanja iz dvoboja s Spartakom.

»Tudi ko se vtisi polegli, je jasno, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Navijači so poskrbeli za odlično vzdušje, mi pa igrali kot ekipa in lahko smo veseli ob celotni podobi. Prva tekma je vedno pomembna, veliko je odvisno od začetka in moramo biti zadovoljni s točko. Ob pogledu na statistiko, ko smo 27-krat poslali žogo proti vratom, smo lahko ponosni. To pove vse o tem, kako smo igrali. Bili smo pogumni, razigrani, manjkal nam je drugi gol za zmago. Ampak moramo biti zadovoljni s prikazanim,« je za klubsko spletno stran črto pod evropsko premiero potegnil Valon Ahmedi.

Evropski izzivi za nekaj dni v ozdaje

Nedvomno eden tistih, ki imajo v tem obdobju največ razlogov za zadovoljstvo. V klubu redno igra, debitiral je v ligi prvakov in se iz vijoličastega prebil prvič do albanskega reprezentančnega dresa. »To so magični trenutki. Vedno sem sanjal, da bi igral v Ligi prvakov in za reprezentanco. Vesel sem trenerjevega zaupanja. Zahvaliti se moram tudi direktorju, vsem v klubu, da so me počakali, ko sem bil poškodovan. Ni mi bilo lahko, vendar sem vztrajal in se vrnil,« je še povedal za klubsko spletno stran.

Na vrsti je spet domače prvenstvo, evropski izzivi gredo v ozadje. »Pri tem se ponavljamo, a drugače ne gre. Naše načelo ostaja gremo tekmo po tekmo. Zdaj moramo razmišljati le o Gorici, saj razlik med prvenstvom in Evropo ne smemo delati. Te točke imajo velik pomen. Če ne zmaguješ v prvenstvu, nisi prvi na lestvici in ne moreš igrati kvalifikacij za ligo prvakov. Gremo odločno v novo preizkušnjo in gremo po zmago.«

Ekipa gre na pot že danes, nedeljski dvoboj bo v popoldanskem terminu, s pričetkom ob 18:00.