Na Prvenstvu Slovenije v dvorani za pionirje in pionirke U16 so se v soboto v atletski dvorani v Češči vasi pri Novem mestu izkazali člani mariborskih klubov AD Štajerska in AK Poljane. Skupno so osvojili pet naslovov državnih prvakov – zlato medaljo so osvojili Karolina Zbičajnik, Tamara Reicht, Ahac Zupančič, štafeta 4×200 m (vsi AD Štajerska) in Niko Štajmec (AK Poljane).

Tek na 300 metrov v znamenju Mariborčanov

Tek na 300 metrov se je odvil po željah mariborskega kluba AD Štajerska. Tako v moški kot v ženski kategoriji sta zmagala njihova predstavnika. Pri dekletih je z osebnim rekordom 41,56 zablestela Karolina Zbičajnik, ki je tekmice ugnala za sedem desetink. V moški konkurenci je bil kandidat za visoka mesta Ahac Zupančič, ki se vloge favorita ni ustrašil. Z osebnim rekordom 38,89 je bil zanesljivo boljši od tekmecev in se veselil naslova državnega prvaka.

Najboljša tudi štafeta

Tamara Reicht je nastopila v hoji na 2000 metrov in v zanimivem dvoboju z Mino Macedoni je na koncu vseeno prepričljivo prišla do novega naslova najboljše v državi. Njen čas 10:37,49 je bil le za sekundo slabši od zmagovalca v moški kategoriji. V zaključku sobotnega razporeda so se pomerile še štafete, ki vedno poskrbijo za veliko mero razburljivosti. Tekmovalci AD Štajerska so v postavi Potočnik, Strašek, Kladošek in Zupančič na 4×200 metrov ob odličnem teku izjemno izvedli tudi predaje ter s časom 1:44,08 osvojili zlato medaljo.

Štajmec z osebnim rekordom v suvanju krogle

Niko Štajmec (AK Poljane) se je kot edini v svojem klubu veselil naslova državnega prvaka. Nastopil je v suvanju krogle in z osebnim rekordom 12,41 metra osvojil zlato medaljo. Najdaljši sunek mu je uspel v tretjem metu, konkurenco pa je prehitel za skoraj en meter.

Niko Štajmec (AK Poljane) se je kot edini v svojem klubu veselil naslova državnega prvaka. Nastopil je v suvanju krogle in z osebnim rekordom 12,41 metra osvojil zlato medaljo.

Tik pod stopničkami na četrtem mestu sta se znašla Lara Krajnc in Žan Ogrinc (oba AK Poljane) v teku na 1000 metrov. Številnih osebnih rekordov so se veselili tudi mnogi drugi mariborski atleti, s čimer so pokazali napredek in potrdili dobro delo na treningih.

Pričakovali so več, a so zadovoljni

Sebastijan Jagarinec, trener v AK Poljane, nam je po prvenstvu povedal: »S samim tekmovanjem smo zadovoljni, dobili smo državnega prvaka, še dva naša atleta pa sta osvojila četrto mesto. Oba sta bila tik pod stopničkami, smolo smo imeli tudi zaradi manjših poškodb in bolečin. Pričakovali smo sicer nekoliko več, a ko pogledamo celotno sliko, smo zadovoljni.«