Roman Bezjak, tridesetletni napadalec je pogodbo z Olimpijo podpisal do konca tekmovalne sezone z možnostjo podaljšanja, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

V tem času je s klubi, za katere je igral, osvojil kar nekaj naslovov. Z Ludogorcem iz Razgrada je kar trikrat osvojil bolgarsko državno prvenstvo ter z ekipo enkrat osvojil tudi pokal in superpokal. Skupaj z Rijeko je postal državni prvak ter zmagovalec pokala in nenazadnje, v sezoni 2018/19, dvignil pokal ciprskih državnih prvakov. Tuji mu niso niti nastopi na evropskih tekmovanjih. Igral je tako v ligi prvakov kot evropski ligi.

Bezjak je članske izkušnje najprej nabiral v slovenski prvi ligi, čemur so sledili klubi prve bolgarske, hrvaške in poljske ter druge nemške lige. Pred prihodom v Ljubljano je igral za prvoligaški ciprski klub Apoel iz Nikozije.

Bezjak je v svoji karieri ob 367 nastopih zabil 112 golov ter prispeval 33 podaj. Že od mladih let pa je tudi član slovenske reprezentance. V članski kategoriji je zanjo zbral 33 nastopov in pri tem petkrat zatresel mrežo nasprotnikov.

“Kot vidite, je do sodelovanja prišlo bolj na koncu, vendar vsekakor ne na hitro. Že ob prekinitvi pogodbe z Apoelom sem bil v stiku z glavnim trenerjem Olimpije, Safetom Hadžićem. Takrat sem povedal, da hitre odločitve ne morem sprejeti, vendar sem pripravljen na morebitno dogovarjanje,” je za klubsko spletno stran povedal Bezjak, ki na sobotnem derbiju z Mariborom pričakuje zanimivo in borbeno tekmo.