Na pripravljalni dirki v Italiji, v Mantovi, je nekdanji svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser utrpel hude poškodbe čeljusti, potem ko je grdo padel pri doskoku in nezavesten obležal na progi. Vse skupaj bi se lahko kočalo hujše, kot se je. Gajserja so takoj odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico, kjer so ga tudi operirali, a njegov oče Bogomir je vztrajal, da se ga čimprej prepelje v Slovenijo. Mladega motokrosista so nato premestili v UKC Maribor, kjer so opravili dodaten poseg in mu ojačali čeljust.

V času Timovega padca je bil v Mantovi prisoten tudi njegov oče, ki je bil v tistem trenutku na radijski zvezi z ekipnimi mehaniki ter si je nato nesrečo ogledal na posnetku. Še vedno ga ob spominu na posnetek spreleti srh. “Hvala bogu. Toliko sreče pri takšnem padcu je res nekaj nenormalnega. Poškodba ni majhna, a vseeno je majhna v primerjavi s tem, kaj bi lahko bilo. Z motorjem ni bilo praktično nič. Je vozen. Bolje bi bilo, če bi bil motor polomljen, Tim pa cel, a tudi to je dobro,” je za Šport TV povedal Bogomir Gasjer.

Oče Tima razočaran nad časom, ki si ga je vzela zdravniška služba preden je prišla do mladega motokrosista

Med ljudi na dirki je završalo, sam ni videl ničesar in dobrih pet minut je potreboval, da je lahko prišel do njega. “Bilo je strašno. Tudi ko sem gledal posnetek… res je šel med oblake. Poskušal je rešiti, a je bilo nemogoče,” je dodal Gajser. Tim je na dirki bil kar 10 ali 12 metrov nad tlemi, oče je nato analiziral, da bi v kolikor bi izpustil motor iz rok, nesreča bila še hujša. “Tako ga je zabilo, da mu je roke kar odneslo z motorja. Priletel je z brado, kjer ni nobene zaščite. Čelado je zlomilo, on pa je utrpel trojni zlom čeljusti,” je povedal Bogomir Gajser. Pogled na sina, okrvavljenega sredi dirke, ga je zelo šokiral, a škoiral ga je tudi odziv zdravniške službe, ki je po njegovih besedah do Tima potrebovala več minut.

Ko sem to videl, sem mislil, da bom padel skupaj. Ko sem videl kri, ki je lila iz njega… Oni ga niso obrnili. Lahko bi se zadušil, ker je bilo toliko krvi. Niso ga hoteli obrniti zaradi hrbtenice. Ni mogel dihati. Grozno je bilo,” je za Šport TV še povedal Bogomir.

Tim sedaj uspešno okreva in se že posveča lažjim treningom, vrnitev na dirkalne steze pa načrtuje že 18. marca.