Nocoj se bodo v Ljudskem vrtu sestali člani upravnega odbora NK Maribora.

Nocoj se bodo v Ljudskem vrtu sestali člani upravnega odbora NK Maribora. Govorili bodo o novinarski konferenci, kjer je Zahovič prestopil mejo. Tudi na Nogometni zvezi Slovenije se ukvarjajo z dogodki po sobotni novinarski konferenci. Včeraj so se odzvali s sporočilom za javnost in pozvali k medosebnem spoštovanju, danes pa so zoper Zlatka Zahoviča sprožili disciplinski postopek.

Nogometna zveza Slovenije je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića. Razlog za uvedbo postopka je dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi 1. SNL med Mariborom in Krškim, ki je bila odigrana v Mariboru, dne 17. 3. 2018, so sporočili iz zveze.

Disciplinski prekršek

Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršnokoli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26a. člen DP NZS).

Z uvedbo disciplinskega postopka NZS sledi načelu ničelne tolerance do rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine, obenem pa se bo NZS še naprej zavzemala za spoštovanje v medsebojnih odnosih, ter obsojala vsakršen napad na človeško dostojanstvo. V skladu s svojimi pristojnostmi bo na podlagi prijave organov NZS o zadevi Zahović odločal disciplinski sodnik NZS.