NK Maribor je po trinajstih letih dobil novega športnega direktorja. Odgovorno funkcijo je prevzel 41-letni Oliver Bogatinov (rojen 26.9.1978 na Jesenicah), ki je bil od junija 2019 strokovni vodja nogometne šole NK Maribor, pred tem avtor uspešnih zgodb kot trener Aluminija in Mure, v vodilnih vlogah pa je doslej deloval tudi kot trener mlajših selekcij pri Al Hilalu v Savdski Arabiji ter kot prvi mož nogometne šole v Kopru. Do poškodbe je v majici Kopra, CMC Publikuma in Triglava zbral 130 prvoligaških nastopov, nato pa se uveljavil s strokovnim delom, beremo na klubski spletni strani.

“Gre za veliko čast in še večjo odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja,” je ob predstavitvi v doslej najpomembnejši vlogi za klubsko spletno stran poudaril Oliver Bogatinov.

Kot so zapisali na klubski spletni strani, vodstvo kluba ni imelo dilem. Prvi in edini kandidat je dobil povabilo na razgovor, sprejel ponudbo, predstavil svoj pogled in po sklenitvi dogovora s 27.3.2020 vstopamo v novo poglavje.