Okrevanje sedemkratnega svetovnega prvaka formule ena Michael Schumacher, ki je decembra 2013 v francoskih Alpah z glavo udaril ob skalo in bil dlje časa v umetni komi, ne teče po pričakovanjih in željah najbližjih.

Vse je posledica njegovih možganskih poškodb

Slednje naj bi, poročajo Slovenske novice, obelodanil Nicola Acciari iz bolnišnice v Bologni, ki je dejal, da je Nemec povsem drugačna oseba, kot se je marsikateri ljubitelj motošporta spomni z dirkaških stez. »Je povsem drugačna oseba, kot se je spomnimo, z zelo spremenjeno in poslabšano organsko, mišično in kostno strukturo. Vse to pa je posledica njegovih možganskih poškodb,« povzemajo italijanski časopis Contro Copertina.

Gledal je eno izmed dirk formule ena

Njegova izjava prihaja manj kot mesec dni pozneje, od kar ga je obiskal njegov nekdanji šef pri Ferrariju Jean Todt, ki je povedal, da sta skupaj gledala eno izmed dirk formule ena. »Michael je v najboljših rokah in dobro skrbijo zanj. Ne predaja se in se bori še naprej,« je takrat dejal Todt in vseeno priznal, da ni v vegetativnem stanju, a vseeno ne komunicira tako, kot je pred nesrečo.

Od doma najmanj trikrat v Pariz

Schumacher je bil po nesreči, spomnimo, ko se mu je smučarska čelada ob udarcu v skalo preklala na pol, v bolnišnici tri mesece v umetni komi. Zdravniki so iz njegovih možganov poskušali odstraniti krvne strdke, a so bili nekateri pregloboko. Iz bolnišnice so ga kasneje premestili v domačo vilo ob Ženevskem jezeru in ga najmanj trikrat prepeljali na zdravljenje v bolnišnico Georges-Pompidou v Parizu. Tam, kjer je zanj skrbela majhna ekipa, pa naj bi ga prijavili pod lažnim imenom. Ena izmed medicinskih sester je lani potrdila, da skrbi zanj in da je pri zavesti.