V Hinterstoderju, na šestem superveleslalomu letošnje sezone za svetovni pokal, je s številko ena do zmage prišel domačin Vincent Kriechmayer. Drugo mesto je osvojil Švicar Mauro Caviezel (+0,05), novi vodilni v superveleslalomskem seštevku, tretje pa še en Avstrijec Matthias Mayer (+0,08). Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline na 18. mestu.

Kline (+2,74) se je s številko 23 na progo podal kot prvi Slovenec in prišel v cilj kot 16. Do konca sta ga prehitela še dva smučarja, a 18. mesto je vseeno najboljša Klinetova uvrstitev v sezoni, čeprav se na progi ni počutil dobro.

“Na progi sem se grozno počutil. Zelo težko je bilo, za vse. Najbrž je tiste prave občutke imelo samo prvih pet smučarjev. Boril sem se do konca, mislil sem, da bo uvrstitev precej slabša, zato tudi moje razočaranje ob prihodu v cilj. Na koncu se je izšlo za osemnajsto mesto, kar je v danih razmerah solidno,” je po tekmi dejal Mariborčan, ki je pred štirimi leti v Hinterstoderju osvojil drugo mesto.

Osem točk je za 24. mesto osvojil tudi Klemen Kosi (+3,70). Tudi on ni imel najboljšega občutka po velikem zaostanku, zadovoljen pa ni bil niti z uvrstitvijo. “Današnja tekma je bila zelo specifična. Ob zaostanku skorajda štirih sekund za vodilnim sem najprej pomislil, da bo še precej zdrsel po lestvici, pa me je do konca vendarle prehitelo samo še nekaj smučarjev. Ob normalnih razmerah, bi bila moja številka 26 ugodna, tokrat pa žal ni bila. Z uvrstitvijo nisem zadovoljen, ampak v danih razmerah realno gledano kaj več ni bilo mogoče doseči,” je priznal 28-letnik.

Tretji Slovenec v točkah je bil Martin Čater (+3,85), ki je preizkušnjo končal na 25. mestu. “Razmere so bile zelo slabe. Boril sem se do cilja, ampak moje smučanje in še smučanje marsikoga v teh razmerah ni bilo ničemur podobno. Na progi je bilo veliko lukenj, sneg mehak, tako da je bila vožnja ena sama borba. Zavojev, ki sem si jih zamislil pred tekmo, v teh razmerah nisem mogel realizirati,” je podobno kot Kosi razmišljal Čater.

Štefan Hadalin (+6,89), ki več pričakuje od nedeljske alpske kombinacije, je osvojil predzadnje 48. mesto med 49 uvrščenimi smučarji.

Na startu zaradi poškodbe ni bilo Mihe Hrobata, najvišje uvrščenega Slovenca v superveleslalomskem seštevku.

Nemec Thomas Dressen, tretji na superveleslalomu pred dvema tednoma, je danes storil napako, padel in si ob tem izpahnil obe rami. Obe so mu lahko takoj namestili nazaj, a še ni znano, če si je poškodoval kakšno vez, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V Hinterstoderju bo v nedeljo alpska kombinacija s superveleslalomom in slalomom, v ponedeljek, zaradi snežne nevihte Bianca je namreč prišlo do manjše spremembe programa, pa sledi še veleslalom, na katerem bo Žan Kranjec branil rdečo majico vodilnega v veleslalomskem seštevku.