Jutri ob deseti uri se bo s finaloma v ženski in moški konkurenci zaključil mednarodni mladinski turnir Sava Infond Open 2019 serije ITF Juniors, odigran v dvorani Železničarskega teniškega klub Maribor. Nastopilo je 160 igralk in igralcev iz 25 držav. Med posameznicami se bosta v ženskem finalu pomerili Slovenki Maja Makorič in Tjaša Klevišar, moški finale pa bo minil brez slovenskih predstavnikov.

Mlada Petja Drame vse do polfinala, danes še v finalu dvojic

Odlično so se na igriščih predstavili tudi igralci domačega kluba. Komaj 15-letna Mariborčanka Petja Drame je na turnirju uspela premagati nekaj izvrstnih mladink – v drugem krogu je premagala šesto nosilko Avstrijko Glanzerjevo, v tretjem devetopostavljeno Romunko Todonijevo, v četrtfinalu pa izjemno Rusinjo Bartashevichevo. Za Drametovo je bila v polfinalu usodna tri leta starejša Novogoričanka Makoričeva, ki se bo v slovenskem finalu pomerila s Tjašo Klevišar. Drametovo čaka še danes finale dvojic, kjer bo skupaj z Ljubljančanko Pio Marijo Rebec skušala premagati hrvaško-bolgarsko navezo, sicer četrtopostavljeni igralki.

Presenetil Sebastian Dominko

Domače ljubitelje tenisa je v Mariboru navduševal tudi 16-letni Sebastian Dominko, ki je z uvrstitvijo v polfinale turnirja ITF Juniors dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri v mladinski konkurenci. Posebej se je izkazal v tretjem krogu, ko je v izenačenem dvoboju ubranil zaključno žogico, nato pa prišel do zmage proti prvemu nosilcu turnirja Elaminu z Irske. V polfinalu je Dominka ugnal Čeh Donald.