Tekma med Mariborom in Muro se je razpletla brez zmagovalca, pa čeprav je domača ekipa od 67. minute naprej igrala z igralcem manj. Delitev točk, ki je sicer prinesla živahno predstavo, pomeni, da sta obe ekipi nadaljevali niz neporaženosti.

“Odlična tekma, v različnih pogledih. Škoda, da iz številnih priložnosti, ki smo si jih priigrali, nismo zadeli. To edino manjka tej tekmi. Drugače pa je bilo veliko teka, kombinatorike, na trenutke tudi precej tveganja z obeh strani. Obžalujem, da nismo zmagali, saj se redko zgodi, da imaš toliko priložnosti,” v analizi tekme za uradno spletno strank NK Maribor pojasni Darko Milanič.

Kljub temu, da je bila na drugi strani čvrsta ekipa, so, kot pove Milanič, imeli dinamiko, želeli igrati proti naprej in bili bližje zmagi. “Začeli smo dobro, ustvarjali pritisk. Ko to počneš, moraš kdaj tudi stopiti nazaj v nekaterih trenutkih in ostati v formaciji, ko pride nasprotnik naprej. V enem obdobju so se kar izmenjavali obojestranski napadi, gledalci so lahko prišli na svoj račun. Tudi z igralcem manj smo igrali odlično in res škoda zaradi nemirnosti, neučakanosti v določenih situacijah, ko bi lahko izbirali boljše rešitve.”

“Žal. To je bilo res odlično, kar smo opravili v zadnjem obdobju. Ko se to zgodi, pa velja za naprej le eno pravilo. Ker smo eno prekinili, naj bo po reprezentančnem premoru začetek nove serije.”