Ob pristanku so Marwan Kabho na letališču v Tel Avivu dočakali družinski člani in prijatelji, a je tukaj zaradi tekme, boja za Ligo prvakov, tako da je po kratkem srečanju iz letališke zgradbe krenil proti avtobusu za Beer Shevo. “Družina in prijatelji so mi pripravili presenečenje, lepo jih je bilo videti. Srečanja z družino so zame vedno posebno doživetje, saj jih pogrešam in vesel sem, da bodo prišli tudi na tekmo. Lepo jih je bilo videti, moja želja pa je, da jih tako kot vse naše navijače razveselimo z dobrim rezultatom. Seveda bo to zame drugačen občutek, da bom igral v meni dobro znanem okolju, a sem tokrat prišel sem po uspeh mojega kluba. Po Ligo prvakov,” sporoča za klubsko spletno stran nepogrešljivi član zvezne vrste z izraelskim potnim listom.

Kako mislite, da se bo končala tekma NK Maribora in Hapoel Beer Sheve v Izraelu?

  • Z zmago Maribora (52%, 316 glasov)
  • Z remijem (35%, 216 glasov)
  • Z zmago Hapoel Beer Sheve (13%, 81 glasov)

Vseh glasov: 613

Loading ... Loading ...

Najbolj nasprotnike pozna ravno Kabha. Na zmožnosti Hapoela je opozarjal že pred žrebom, ko je bilo znano, s kom bi se lahko pomerili v play-offu. “Tekmece dobro poznam, v zadnjih dveh letih sem si ogledal skoraj vse njihove tekme. Polovico igralcev poznam, saj sem igral z njimi ali proti njim. Vsa moja spoznanja sem posredoval trenerju. Pred desetimi leti so tukaj začeli nov projekt, s prihodom nove predsednice posegli po večjih vlaganjih in klub se je dvignil na višji nivo. Osvojili so zaporedna naslova prvaka, bili uspešni v evropskem tekmovanju,” je še povedal Marwan za nkmaribor.com

V Izraelu je vroča atmosfera

Specifičnost dvoboja z izraelskim prvakom bo izražena tudi z vročo atmosfero. Ne samo zaradi tega, kako visoka bo temperatura zraka.
“Hapoel je ekipa kakovostnih posameznikov, na domačem igrišču z izredno podporo navijačev. Na stadionu bo odlično ozračje, to bomo vsi videli. Ne smemo pozabiti, da so doma premagovali Olympiacos, Celtic, tudi milanski Inter. Moramo priti pogumno, srčno, delovati kot ekipa, opraviti dobro svoje delo in doseči dober rezultat. Tekmece spoštujemo, a se zavedamo svojih dobrih lastnosti. Ob tem verjamem, da imamo mi kot ekipa več evropskih izkušenj kot naši gostitelji. Vemo, kaj moramo storiti. Biti pripravljeni in osredotočeni na uresničitev našega cilja.”

V žrebu ni želel dobiti Hapoela

Pred žrebom je Kabha dejal, da si ne želi Hapoela. S pojasnilom: “Ker sem želel, da bi bili oboji skupaj v Ligi prvakov. Zdaj bo prostora le za enega. Storili bomo vse, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v skupino.” Ponedeljkov trening je ekipa opravila na stadionu, ki ga v Beer Shevi ne uporabljajo več za igranje tekem. Nocoj pa je sledilo spoznavanje s prizoriščem, z vadbo na stadionu Turner.

Tekma med Hapoel Beer Shevo in NK Mariborom se bo začela jutri, 16. avgusta, ob 20.45, z neposrednim prenosom na POP TV.