Upravni odbor NK Maribor je na včerajšnji seji do nadaljnjega suspendiral športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Dokončno odločitev glede statusa športnega direktorja bo sprejel v naslednjih dneh, ko bo z njim opravljen razgovor, so zapisali na uradni spletni strani slovenskega kluba. Medtem je za Večer povedal, da ne vidi razloga, da se za svoje dejanje opraviči, s predsednikom Cotarjem pa naj bi se dobil danes.

“Hvala bogu, vse je posneto. Posnetek sem gledal še desetkrat, da se res prepričam, da ni bilo kaj spornega. Po tekmi so bile tenzije, a ni bilo nič neprimernega. Strinjam se, da omenjanje tragedije ni bila tema novinarske konference. Moj namen je bil izluščiti nekaj pozitivnega – da življenje ni enostavno, da se včasih, na žalost, zgodi nekaj, za kar sploh nisi kriv. To so preresne stvari, da jih človek ne bi jemal resno. Moje besede, tragedija, spoštovanje in sožalje, so to potrdile,” je danes povedal za Večer.

Navijači očitno enotni

Medtem je mariborska javnost razdeljena, mnogi ostro obsojajo dejanje športnega direktorja, spet drugi so se postavili na njegovo stran. Navijaška skupina Viole je tako na svoji facebook strani objavila Zahovićevo fotografijo, s pripisom “Eden od nas”, medtem ko so pri facebook skupini Navijači NK Maribor pozvali k všečkanju svojega zapisa, kjer pozivajo oziroma želijo, da Zlatko Zahović ostane športni direktor NK Maribor, ki je take podpore vesel. “To mi ogromno pomeni, ker sem res eden od njih in vedno bom,”  je še povedal za Večer.