Odbojkarice Nove KBM Branika so prve finalistke odbojkarskega pokala Slovenije. Na zaključnem turnirju v Kamniku so v polfinalnem obračunu po pričakovanju ugnale Luko Koper s 3:0 (22, 13, 13).

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Klinar (Žirovnica), Milojević (Ljubljana).
* Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 14, Pahor (L), Dobaj (L), Bračko , Stojilković 2, Šijanec2, Kramberger, Sobočan 3, Ramić, Pintar 18, Galić, Lorber Fijok 17, Krajnc 1. Trener: Radovan Gačič.
* Luka Koper: Primik, Đukić 4, Raič 2, Debernardi (L), Suljić 1, Lucas 12, Letnik, Jeretič 1, Kolbl 1, Širol, Simčič(L), Jovič, Pavlovič, Cvetanovič 10 . Trener: Dragan Grmača

Vlogo favoritinj so povsem upravičile

V letošnji sezoni so se mariborske in koprske odbojkarice pomerile dvakrat, obakrat so se zmage veselile aktualne državne prvakinje, ki so v gosteh slavile s 3:1, doma pa 3:0. Tudi v prvi današnji polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja so bile v vlogi favoritinj, vlogo so popolnoma upravičile, čeprav so v prvem nizu zaostajale že za osem točk.

Prvi niz se je začel s težavami mariborske ekipe na sprejem, ki jih je s svojimi servisi povzročila Lana Jovič, s tremi zaporednimi točkami Dajane Lucas in dvema Nine Đukić pa so Koprčanke povedle z 9:2. Trener bankirk Radovan Gačič je porabil oba polminutna odmora, po drugem pa so se njegove varovanke gostjam približale na tri točke zaostanka, toda po bloku Inge Raič, je bilo spet plus sedem za koprsko ekipo (9:16). Po lastni napaki Mariborčank pa je bilo celo 17:9 za Koprčanke. Vendar se bankirke niso predale, na servis Maje Košenine so po napaki Koprčank izid na 20. točki izenačili, z njenim “winnerjem” pa prišle do vodstva z 21:20, ki ga niso več izpustile iz rok. Z drugo zaključno žogo, uspešna je bila Ela Pintar, so povedle z 1:0 v nizih.

Mariborčanke niso zapravile prednosti

V drugem nizu sta se ekipi do sedme točki menjavali v vodstvu, s tremi zaporednimi, zadnjo je dosegla Lorena Lorber Fijok, pa so Mariborčanke povedle z 10:7. Čeprav je koprski trener Dragan Grmača vzel polminutni odmor, to ni zaustavilo mariborskih odbojkaric, ki so z asom Ele Pintar prišle že do sedmih točk prednosti (16:9). Varovanke Radovana Gačiča visoke prednosti niso več izpustile iz rok, niz pa je z novim “winnerjem” končala Maja Košenina.
Tretji niz, s tem pa tudi tekma, je bil odločen že ob samem začetku, ko so bankirke na servis Brine Bračko in napadu Ele Pintar Koprčankam pobegnile za osem točk (9:1).

Tako kakovostna ekipa, kot je mariborska, visoke prednosti seveda ni zapravila, tudi zato, ker so se odbojkarice iz Kopra vdale v usodo in do konca niza je bilo samo še vprašanje, kakšna bo razlika na koncu, kajti Mariborčanke niso popuščale, še naprej so igrale zavzeto, tekmo pa je z blokom odločila Ela Pintar.

“V prvem nizu smo imeli veliko težav, ko je bila v prvi rotaciji Lana Jovič, ki nam je ni uspelo zrniti s servisa. Nadaljevanje je bilo veliko boljše, predvsem po zaostanku šestih točk (14:20), ko smo prišli v svoj ritem. Od takrat naprej do konca tekme je bila to ena celota, ki bi jo ločil od začetka. Tako pač je, ni bila to prva tekma, v kateri se nam je to zgodilo, če pa se je že, je boljše, da se je to zgodilo danes kot pa recimo jutri. Verjetno bo tudi motivacija drugačna.”, je dejal trener Nove KBM Branika Gačič.

STA