Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v uvodnem krogu prvega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije, izgubila proti Rusinji Jekaterini Aleksandrovi s 6:7 (2) in 4:6. Hercogova in Aleksandrova sta se pomerili prvič, 23-letna Rusinja, ki na lestvici WTA zaseda 92. mesto, pa je Mariborčanko, 91. igralko sveta, premagala po eni uri in 32 minutah igre.

Razočarana nad igro

“Danes sem enostavno razočarana nad svojo igro. Ni kaj dosti za povedati, enostavno nisem bila dovolj psihično na terenu. Tudi sami udarci in taktika niso bili dobri. Stvari nisem izvedla, kot je bilo skupaj načrtovano. Forma je sicer že skoraj prava, tako, da verjamem, da bo na naslednjih turnirjih bolje,” je za STA iz Avstralije sporočila Hercogova. Njen naslednji turnir bo po vsej verjetnosti Tajpej, ki se prične 29. januarja.

Po Poloni Hercog je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izpadel še drugi Slovenec Blaž Kavčič. Od Ljubljančana je bil boljši Francoz Richard Gasquet, ki je slavil s 6:1, 6:4 in 7:5. Enaintrideseti igralec s svetovne lestvice je Kavčiča premagal še tretjič v medsebojnih dvobojih. Presenečenje ni uspelo niti Aljažu Bedenetu, ki je prvič po tem, ko je vnovič zamenjal državljanstvo nastopil pod slovensko zastavo. V prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu je izgubil proti drugem igralcu sveta, Švicarju Rogerju Federerju s 3:6, 4:6 in 3:6

Izid:

– OP Avstralije, 1. krog:
Jekaterina Aleksandrova (Rus) – Polona Hercog (Slo) 6:7 (2), 4:6.