Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v prvem krogu kvalifikacij za letošnji drugi turnir za grand slam v Parizu s 3:6, 6:4 in 6:4 ugnala Francozinjo Harmony Tan.

Hercogova se je po daljši odsotnosti zaradi poškodb (po 29. avgustu) vrnila na teniška igrišča. V prvi tekmi kvalifikacij je ugnala Francozinjo Harmony Tan. Potem, ko je tekmo Polona začela nekoliko zadržana je nato v drugem setu prestavila prestavo višje.

»Tudi fizično se še moram bolje pripraviti«

»Prva letošnja tekma je bila iz vseh vidikov zelo zahtevna. Imela sem res veliko tremo. Tudi fizično se še moram bolje pripraviti. Mislim, da bo vse to prišlo skupaj s tekmami in s turnirji. Sem pa res zadovoljna s prvo zmago, čeprav ni bilo lahko. Prvi set je bil na malo nižjem nivoju, nato sem dala v drugem setu prestavo višje. Tudi tretji set je bil nato podoben.«

Hercogova je edina Slovenka, ki je napredovala v drugi kvalifikacijski dvoboj na odprtem prvenstvu Francije. Hercogovo v naslednjem krogu čaka Zarina Diyas (Kazahstan), ki je bila v uvodnem krogu s 6:0, 1:6, 6:2 boljša od američanke Vickery.