Potem, ko je Hercogova v prvem krogu kvalifikacij ugnala Francozinjo Harmony Tan jo je tokrat čakala bolj zahtevna ovira. Kazahstanka je bila enostavno boljša. Ne glede na vse je Polona zadovoljna, da se je po dolgi odsotnosti vrnila nazaj na turnirje.

Iz tedna v teden napreduje

“Mogoče ne najbolje odigrana tekma. Bilo je za pričakovati, da bo v boljši formi kot jaz. Jaz vsekakor še nisem na tistem optimalnem nivoju. Tudi ko sem imela priložnost je nisem izkoristila in me je malce zdelala trema. Moram reči, da je to, da sem šla čez prvi krog kvalifikacij zaenkrat to kar zmorem. Gledam pa že naprej na naslednje turnirje in da iz tedna v teden delam na svoji igri in napredujem,” razlaga Hercogova, ki bo naslednji teden igrala na turnirju v Gradu (Italija).

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je kot zadnja od slovenskih predstavnikov poslovila v kvalifikacijah za odprto prvenstvo Francije v Parizu.  Že pred njo sta v ženskem delu kvalifikacij za Roland Garros poslovili Tamara Zidanšek in Dalila Jakupovič, v moškem delu kvalifikacijskega turnirja pa so bili neuspešni Blaž Kavčič, Blaž Rola in Grega Žemlja.