Po tretjem krogu 1. DOL za moške ni več ekipe z maksimalnim številom točk. Na čelo lestvice so se z zmago v derbiju proti Salonitu prebili odbojkarji Maribora, ki pa so v prejšnjem krogu oddali točko Krki, tako da imajo po treh krogih osem točk.

Maribor premagal Salonit

Salonit in Maribor sta bili lani tretje in četrtouvrščeni ekipi prvenstva, ker pa v prvem delu letošnjega ne nastopata ACH Volley in Calcit Volley, sta tudi prva favorita uvodnega dela lige. Salonit je bi lani uspešnejši od Štajercev, ki pa so tokrat vse niti trdno držali v svojih rokah in Kanalcem prizadejali prvi poraz v sezoni.

Mariborčani so imeli pred 300 gledalci nekaj težav le na začetku tekme, ko so kazali nervozo. Ko pa so se sprostili, dvoma, kdo bo tekmo dobil, ni bilo. Varovanci Sebastijana Škorca so si dobro porazdelili naloge, posebno izstopajočega igralca niso imeli, Rok Možič in Žiga Donik sta dosegla 11 točk, točk manj sta prispevala Jan Mulec in Jernej Detela. Pri gostih je Hrvat Fran Peterlin v statistiko vpisal 14 točk.

Tri točke zasluženo ostale v Mariboru

“Tekma je bila napeta že na začetku, pričeli smo jo nervozno, saj smo naredili kar nekaj napak na servisu. V nadaljevanju smo igrali dobro, saj nismo imeli večjih težav pri organizaciji napada in smo lahko igrali svojo hitro igro ter prihajali do točk. Mislim, da smo bili danes, zasluženo so tri točke ostale doma,” je po tekmi dejal domači odbojkar Žiga Donik.

Prevzeli prvo mesto

Za Mariborom in Salonitom so zdaj tri ekipe s petimi točkami, to so Panvita Pomgrad, Črnuče in Krka. Panvita je s 3:2 ugnala Novomeščane, Črnučani pa so sprehodili skozi Šoštanj. Prvo zmago so zabeležili igralci Hoč, s 3:2 so ugnali kranjsko Hišo na kolesih.